6 Ιουν 2024

Αμοργός: Χωρίς ηλεκτροδότηση έμειναν χωριά στο νησί λόγω της φωτιάς-Τι λένε κάτοικοι του νησιού για την πυρκαγιά


Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (5/6) επανήλθε η ηλεκτροδότηση στην Αμοργό, μετά τη βλάβη που προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε στο νησί.Η φωτιά, όπως κατήγγειλε στο in κάτοικος της Αμοργού ξέσπασε από φωτοβολίδες που πέταξε ο στρατός κατά τη διάρκεια άσκησης τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/6). Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση και σήμανε εκ νέου συναγερμός.

«Η στρατιωτική άσκηση γίνεται εδώ και μέρες στο νησί. Τα ξημερώματα, περίπου στις 5:00, έριξαν φωτοβολίδες και πήρε φωτιά. Οι εθελοντές και ο Δήμος κινητοποιήθηκαν άμεσα και η πυρκαγιά έσβησε, αλλά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε», ανέφερε η κάτοικος μιλώντας στο in.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επί 5,5 ώρες οι κάτοικοι

Παράλληλα, επισήμανε ότι εξαιτίας του συμβάντος πολλοί κάτοικοι και επιχειρήσεις από τις 14:30 έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς προκλήθηκαν ζημιές σε κολώνες του ηλεκτρικού.

«Η περιοχή της Αιγιάλης, τα Λαγκάδα, τα Θολάρια, ο Ποταμός δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για τουριστική περιοχή. Εκεί υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες τώρα που ξεκινά η τουριστική σεζόν έχουν γεμίσει τα ψυγεία τους και θα καταστραφούν».Σύμφωνα με την κάτοικο, στο νησί υπάρχει μόνο ένα άτομο της ΔΕΔΔΗΕ, που έδωσε μάχη με τον χρόνο και έκανε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν ρεύμα το συντομότερο.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο Δήμος Αμοργού ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

 Πηγή: in.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...