6 Ιουν 2024

Ξεχωριστή διάκριση και πρωτιά για τη μαρίνα Λουτρών Κύθνου

Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου και η αντίδραση του δημάρχου, Σταμάτη Γαρδέρη, για την μη αναφορά του Δήμου
Με μία σημαντική ανακοίνωση άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικό Ταμείου Σύρου, την Τρίτη 4 Ιουνίου και αυτή αφορούσε στην Κύθνο. Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη για τη διαχείριση της μαρίνας από το ΔΛΤ, Ελένη Κοζαδίνου, γνωστοποίησε την πρωτιά της μαρίνας Λουτρών της Κύθνου, στην παγκόσμια εφαρμογή Navily, ενώ παράλληλα έγινε επεσήμανε ότι τα έσοδα από τις μαρίνες του νησιού δεκαπλασιάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Η ανακοίνωση αυτή έφερε την αντίδραση του δημάρχου, Σταμάτη Γαρδέρη, ο οποίος μίλησε για απαξίωση του έργου της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στην αναβάθμιση της μαρίνας.

Ε. Κοζαδίνου: "Αυτή η διάκριση, αυτός ο έπαινος, είναι προσπάθεια όλων μας"

Στην ανακοίνωση της, που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του ΔΛΤ Σύρου, η Ελένη Κοζαδίνου, ανέφερε, ότι, "είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω ότι για δεύτερη φορά η μαρίνα των Λουτρών της Κύθνου, αναδείχτηκε η καλύτερη μαρίνα στην παγκόσμια εφαρμογή Navily. Η Κύθνος έχει γίνει γνωστή γιατί το αξίζει και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας, την κατανόηση και την συμπαράσταση στα διάφορα προβλήματα που προσπαθούμε όλοι μαζί να δίνουμε λύσεις. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου για την αμέριστη συνεργασία που έχουμε και την συμπαράσταση που δείχνουν για την επίλυση των προβλημάτων που συνεχώς αντιμετωπίζουμε. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι με αξιοπρέπεια και ζήλο για το καλό του νησιού μου, των λιμανιών του νησιού και κυρίως της μαρίνας των Λουτρών, που εκπροσωπώ. Το ίδιο πιστεύω, ακράδαντα, ότι πράττει και ο συνάδελφός μου, που είναι υπεύθυνος για το λιμάνι του Μέριχα. Αυτή η διάκριση, αυτός ο έπαινος, είναι προσπάθεια όλων μας. Με τη συνεργασία γίνονται θαύματα."

Φ. Βακόνδιος: "Τα έσοδα από τα καταφύγια της Κύθνου ήταν στα 7800 ευρώ και μετά από 10 χρόνια έφτασαν τα 78000 ευρώ"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο οποίος προέδρευσε λόγω απουσίας του προέδρου, Κώστα Γαβιώτη. Παράλληλα με την είδηση που μετέφερε, μίλησε για σημαντική αύξηση στα έσοδα. Συγκεκριμένα, τόνισε, πως, "να πω και εγώ τα συγχαρητήρια και για την Κύθνο και για την συνεργασία που έχουμε. Όλα αυτά τα χρόνια, θυμάμαι τον κ. Γαρδέρη, ο οποίος από τότε που ξεκίνησε είχε κάνει προσπάθεια, ώστε να βάλουμε ανθρώπους στα καταφύγια. Πραγματικά, πλέον, τα οικονομικά νούμερα που κοιτάζω, είναι εντυπωσιακά. Ενδεικτικά να αναφέρω, ότι το 2014 τα έσοδα από τα καταφύγια της Κύθνου ήταν στις 7.800 ευρώ και αυτή τη στιγμή, μετά από 10 χρόνια, έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 78.000 ευρώ, δηλαδή 10 φορές πάνω. Συγχαρητήρια να πούμε σε όλους και όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτή τη καλή συνεργασία, που είναι καλή και για το Λιμενικό Ταμείο και σίγουρα και τις τοπικές οικονομίες του κάθε νησιού."

Σ. Γαρδέρης: "Δεν μπορεί προσπάθεια τόσων χρόνων να την καρπώνεται η κ. Κοζαδίνου"

Ο δήμαρχος Κύθνου, πήρε αμέσως μετά τον λόγο και εμφανώς εκνευρισμένος, διότι απουσίαζε η οποιαδήποτε αναφορά στον Δήμο από την ανακοίνωση της κ. Κοζαδίνου, είπε, ότι "αυτή τη στιγμή αισθάνομαι μία απαξίωση από τη συγκεκριμένη κυρία, η οποία επικαλείται ότι βραβεύτηκε για την μαρίνα. Μια μαρίνα που θυμάστε πως ήταν το 2014, όταν αναλάβαμε, τι συνθήκες επικρατούσαν και που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Λοιπόν, θέλω να πω ότι αν δεν υπάρχουν υποδομές και αν δεν υπάρχει από το Λιμενικό Ταμείο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέριμνα, για όλα αυτά, είναι αδύνατον για τον οποιοδήποτε διαχειρίζεται τη μαρίνα να πάρει κάποιο βραβείο και ξέρετε ότι η προσπάθεια, είναι συνολική. Έχουμε προσπαθήσει όλοι και θεωρώ ότι μας απαξιώνει η κ. Κοζαδίνου, θεωρώντας ότι το επίτευγμα αυτό είναι δικό της. Να σας θυμίσω, ότι το 2014 όταν παρέπαιε η μαρίνα, ποιος ήταν υπεύθυνος της μαρίνας. Θεωρώ πλήρη απαξίωση και αν μη τι άλλο, δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το γράμμα που έστειλε για να διαβαστεί. Η οποία να πω, επίσης, ότι δεν έχει καμία επαφή με τον δήμαρχο του νησιού, που είναι και μέλος του Λιμενικού Ταμείου. Δεν μπορεί προσπάθεια τόσων χρόνων να την καρπώνεται η ίδια."

Ο Φραγκίσκος Βακόνδιος, προκειμένου να κατεβάσει τους τόνους και απευθυνόμενος στον δήμαρχο τόνισε, πως, "σίγουρα δήμαρχε εγώ ανέφερα ότι αυτό το βραβείο ήταν προσπάθεια όλων μας. Είπα και τα νούμερα, δέκα φορές πάνω στα όσα χρόνια είστε δήμαρχος στο νησί και η συνεργασία που υπάρχει με το Λιμενικό Ταμείο, είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί."

"Μέσα από την ανακοίνωση προσπαθεί να απαξιώσει τους πάντες"

Η "Κοινή Γνώμη" επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κύθνου, ο οποίος συνεχίζει να αισθάνεται την απαξίωση από την ανακοίνωση που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του ΔΛΤ Σύρου, τονίζοντας, ότι, "αυτή τη στιγμή και τις δύο μαρίνες τις έχουμε αξιοποιήσει στο έπακρον. Ακούσατε τον κ. Βακόνδιο, που ανέφερε, πόσα ήταν τα έσοδα το 2014 και πόσα είναι σήμερα και φαίνεται από το αποτέλεσμα. Μέσα από το project Smart Island βάλαμε καινούργια pillars, βάλαμε σταθμούς φόρτισης οχημάτων στα λιμάνια, αλλάξαμε φωτισμό 2-3 φορές και ξαφνικά ήρθε ένα έγγραφο, το οποίο ούτε καν γνώριζα, από την κ. Κοζαδίνου, που διαχειρίζεται τη μαρίνα των Λουτρών τα τελευταία δύο χρόνια. Η ίδια ήταν εκεί και το 2014, όταν η μαρίνα ήταν σε "μαύρα χάλια". Μέσα από την ανακοίνωση προσπαθεί να απαξιώσει τους πάντες και αφήνει να φανεί ότι εκείνη είναι αυτή, η οποία αναβάθμισε τη μαρίνα. Δεν συζήτησε καθόλου μαζί μου πριν στείλει αυτή την ανακοίνωση και όταν διαβάστηκε, έπεσα από τα σύννεφα. Δεν είναι μόνο ότι δεν με αναφέρει, με απαξιεί τελείως και δεν απευθύνεται καθόλου σε μένα, ούτε σαν θεσμό ως δήμαρχο, αλλά ούτε και σαν μέλος του Λιμενικού Ταμείου."

Σε ερώτηση για το αν επικοινώνησε μαζί της για κάποιες διευκρινήσεις είπε, ότι, "δεν έχω μπει ακόμη στη διαδικασία να την πάρω τηλέφωνο, αλλά αυτό θα γίνει για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, γιατί τα έχουμε παρεξηγήσει. Δεν μπορείς να απαξιώνεις έναν θεσμό και να παραβλέπεις τις τοπικές αρχές. Εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο και καθ' υπόδειξη δική μας γίνεται ότι γίνεται από το Λιμενικό Ταμείο."

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...