8 Ιουν 2024

Η τέχνη της κεραμικής παραμένει ζωντανή στη Σέριφο

Βάλυ Βαϊμάκη

Το Kerameio Ceramic Studio είναι ο θαυμαστός μικρόκοσμος της Νατάσσας Καλογεροπούλου στη Σέριφο

Στον δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι προς τη Χώρα της Σερίφου υπάρχει ένα πολύ δραστήριο εργαστήριο και πωλητήριο κεραμικών. Είναι το Kerameio Ceramic Studio, ο θαυμαστός μικρόκοσμος της Νατάσσας Καλογεροπούλου και τον εξερευνήσαμε μαζί της.

Σε ένα παραδοσιακό κτίριο της Σερίφου, που θα το βρεις οδηγώντας από το λιμάνι προς τη Χώρα στο ύψος της Κάτω Χώρας, μια ομάδα νέων ανθρώπων δημιουργεί, αγνοώντας τις θερμοκρασίες από τα δύο καμίνια που καίνε στον χώρο. To αιγαιοπελαγίτικο αεράκι χαϊδεύει το μπαλκόνι έξω από το εργαστήριο και η απεριόριστη θέα στο λιμάνι και το πέλαγος είναι ένας πίνακας που αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τα καπρίτσια του καιρού.

Remaining Time 
0:00
 

Η χαρά της δημιουργίας πλανιέται στον χώρο σαν αόρατο πέπλο, χαϊδεύει τις φόρμες, τα υαλωμένα κεραμικά, τις σημειώσεις και τα εργαλεία, τα έτοιμα κομμάτια που εμφανίζονται κάθε φορά που ανοίγουν τα καμίνια, τα προπλάσματα στα ράφια. Χαϊδεύει τα ιδρωμένα πρόσωπα της ομάδας και της επικεφαλής τους, της κεραμίστριας Νατάσσας Καλογεροπούλου, δημιουργού του Kerameio Ceramic Studio της Σερίφου.

Όταν η πόρτα του εργαστηρίου ανοίγει προς το πωλητήριο, ξεκινάει η άηχη συνομιλία των κεραμικών που συνδυάζονται σε συλλογές και ομάδες, τοποθετημένα στο μεγάλο κεντρικό τραπέζι, σε προθήκες, επάνω σε μπαούλα και σε ξύλινα ράφια. Ένας χειροποίητος κόσμος που μας καλεί όχι μόνο να τον θαυμάσουμε, αλλά να αγγίξουμε τα κεραμικά που τον αποτελούν. Και να βάλουμε ξανά στην καθημερινότητά μας το πρωταρχικό αυτό υλικό που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ιστορία και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους: τον πηλό.

Διαβάστε την συν'εχεια στον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.travel.gr/experiences/people-en/i-techni-tis-keramikis-paramenei-zonta/


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...