22 Ιουν 2024

App για μηδενικά πλαστικά απόβλητα στην Τήνο

Μαργαρίτα Μιχελάκου
Σε 70 σημεία του νησιού, κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να καταγράφουν με το κινητό τους τις συσκευασίες που ανακυκλώνουν.

Η εφαρμογή Whywasteme καταγράφει και επιβραβεύει τους πολίτες για τις πλαστικές συσκευασίες ανακυκλώνουν. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, το οποίο θα μειώσει δραστικά τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης. Στον ψηφιακό χάρτη της εφαρμογής έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 70 σημεία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε όλη την Τήνο. Οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν τις συσκευασίες τους, να τις απορρίπτουν σε αυτά τα σημεία και να κερδίσουν ψηφιακούς πόντους.

Κάθε 5 πόντοι ισοδυναμούν με 1 ευρώ, το οποίο ο χρήστης μπορεί να δωρίσει σε τρεις ΜΚΟ (iSeaAll for BlueAegean Rebreath) που δραστηριοποιούνται στον καθαρισμό του βυθού και των ακτών στην Ελλάδα, καθώς και στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή, που έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης στην Τήνο.


Από την εφαρμογή οι χρήστες μπορούν να μάθουν πόσο μειώνουν τις εκπομπές CO2 για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνουν, να δουν τις επιδόσεις φίλων τους, να τους ανταγωνιστούν, και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες.

Ακόμη, η Whywasteme δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέτουν μόνοι τους σημεία ανακύκλωσης, οπουδήποτε στην Ελλάδα.


Η εφαρμογή Whywasteme είναι διαθέσιμη σε iOS και Android κινητά. Θα παρουσιαστεί επίσημα στην ανοιχτή εκδήλωση «Προς μία πιο βιώσιμη Τήνο με μηδενικά πλαστικά απόβλητα» στις 26 Ιουνίου, στις 7μ.μ., στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.  Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Whywasteme έχει ολοκληρώσει δράσεις συλλογής ανακυκλώσιμων στην Κίμωλο (2021), σε παραλίες της Αττικής (2022) και στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (2023).

 Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...