5 Ιουν 2024

ΕΛΛΕΤ και περιβαλλοντικές οργανώσεις συσπειρώνονται για την προστασία των Κυκλάδων video

Χαρά Καπότου
Ψήφισμα για τη σωτηρία των Κυκλάδων.

«Εντός των ημερών θα εκδώσουμε με περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας ένα κοινό δελτίο Τύπου που ζητά την προστασία των Κυκλάδων από τις απειλές που δέχεται εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης του τουρισμού» δήλωσε στο SantoriniMagazine η ιδρύτρια και αντιπρόεδρος της ΕΛΛΕΤ Λυδία Καρρά.

Με τη Λυδία συναντηθήκαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας στο πλαίσιο των δράσεων του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με τίτλο «Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου από την Σαντορίνη» η πρόσκληση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος συσπείρωσε την Κυριακή 2 Ιουνίου στην πλατεία του Εμπορείου κατοίκους, φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη διοργάνωση συντονισμένης δράσης ώστε να αναδειχθεί η αγωνία των ανθρώπων σε όλη τη χώρα για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται, και για τα χειρότερα που έρχονται.
«Κάθε τόπος έχει το δικό του πρόβλημα, αλλά όλα έχουν την ίδια ρίζα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι τους σκεφτόμαστε, είμαστε αλληλέγγυοι, και θέλουμε και τη δική τους βοήθεια» δήλωσε o Νίκος Ψαρρός, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φωνή του «Θα δώσουμε ως ΕΛΛΕΤ μεγάλο αγώνα για τις Κυκλάδες» δήλωσε στο SantoriniMagazine η Λυδία Καρρά. 

«Ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε από τους Κυκλαδίτες και από όλον τον κόσμο να υπογράψουν ότι θέλουμε μια πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη για τις Κυκλάδες και όχι πια τη μονοκαλλιέργεια των τεράστιων ξενοδοχείων και να πάψουν πια οι στρατηγικές επενδύσεις για τα κορεσμένα νησιά. Τελείωσε, δεν αντέχουν άλλο». : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...