27 Ιουν 2024

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νησιώτες σοβαρές καθυστερήσεις στις καταβολές του Μεταφορικού Ισοδύναμου


Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για τις σοβαρές καθυστερήσεις στις καταβολές του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νησιώτες – Παύλος Χρηστίδης

Πολύ σοβαρές οι καθυστερήσεις στις καταβολές του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νησιώτες

Το ζήτημα των καταβολών του Μεταφορικού Ισοδύναμου φέρνει στη Βουλή, ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στυλιανίδη, την οποία συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ελένη Βατσινά και Σταύρος Μιχαηλίδης, κάνει λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στις καταβολές σε βάρος χιλιάδων δικαιούχων κατοίκων νησιών.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρουν «σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι πληρωμές των φυσικών προσώπων έχουν καταβληθεί μέχρι και για τον Ιανουάριο του 2023, ενώ για τις επιχειρήσεις έχουν καταβληθεί μόνο για το α’ εξάμηνο του 2022. Ως αποτέλεσμα, οι ζωές των νησιωτών πλήττονται, ενώ δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας και μείωσης της ανταγωνιστικότητας».

Σημειώνεται, ακόμη, ότι παρότι στον σχετικό πίνακα «metaforikoisodynamo.gr» φαίνεται πως αναμένεται η καταβολή για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2023, δεν αναφέρεται καθόλου το χρονικό πλαίσιο ούτε για αυτό το διάστημα αλλά ούτε και για το επόμενο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν την κυβέρνηση εμπαιγμό των νησιωτών, κάνοντας λόγο για “πάγια τακτική που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου”, δημιουργώντας έτσι αγανάκτηση και σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην καθημερινότητα και το επιχειρείν των νησιωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

⦁ Πότε θα καταβληθούν οι επί 16 μήνες (2023 και 2024) καθυστερημένες αποζημιώσεις των φυσικών προσώπων;

⦁ Που οφείλονται οι επαναλαμβανόμενες μη έγκαιρες καταβολές σε όλους ανεξαρτήτως τους δικαιούχους;

⦁ Πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις όλων των δικαιούχων επιχειρήσεων;

⦁ Σκοπεύετε να καταργήσετε το συγκεκριμένο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου και εάν όχι, έχετε συγκεκριμένες προτάσεις για την απρόσκοπτη υλοποίησή του;

⦁ Προτίθεστε να εντάξετε το Μεταφορικό Ισοδύναμο στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό;

Πηγή : https://www.logotypos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...