6 Ιουν 2024

Στη θάλασσα έφτασαν τα σκουπίδια στη Θηρασιά

Χαρά Καπότου 
Το σημείο έχει γεμίσει με σακούλες σκουπιδιών και η δυσοσμία είναι διάχυτη καθώς οι περισσότερες προέρχονται από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο λιμάνι και περιέχουν πολλά οργανικά απόβλητα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, όταν βράχοι από την κατολίσθηση στον Κόρφο κατέστρεψαν τους κάδους σκουπιδιών και τις μεταλλικές σκάφες που χρησιμοποιούνταν. Να υπενθυμίσουμε ότι η κατολίσθηση κάλυψε το σημείο όπου γινόταν η εναπόθεση και συλλογή των σκουπιδιών με πέτρες, χώματα και βράχια, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη την πρόσβαση σε αυτό.Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα από την κατολίσθηση και δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση για την αποκομιδή των σκουπιδιών από το λιμάνι του Κόρφου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αυτοσχέδια χωματερή στο τέλος του λιμανιού, όπου συγκεντρώνονται ανεξέλεγκτα κάθε λογής σκουπίδια απειλώντας τη δημόσια υγεία.


Σε επικοινωνία που είχε πριν λίγες μέρες το
 SantoriniMagazine με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Γεώργιο Νομικό ενημερωθήκαμε ότι ο εργολάβος που είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή αρνείται να πάει στον Κόρφο λόγω της επικινδυνότητας μετά την κατολίσθηση. Ο κ. Νομικός μας είπε ότι αναζητά σκάφος να αναλάβει την εργασία, αλλά διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος ότι δεν έχει καταστεί δυνατό.Οι κάτοικοι της Θηρασιάς, και ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στον Κόρφο, ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση. Η θερμοκρασία αγγίζει τους 30 βαθμούς και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να συνεχίζει να μην απασχολεί είναι πως όλα αυτά τα σκουπίδια με ένα μικρό αεράκι καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντας εκτός από την ακτή και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Όσον αφορά τη δημόσια εικόνα του νησιού, θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Ιουνίου 2024, η περισυλλογή των απορριμμάτων στον Κόρφο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εργολάβος εμμένει στη θέση του και δηλώνει ότι δεν θα ξαναπάει στον Κόρφο για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αναζητεί λάντζα που θα πραγματοποιεί καθημερινά την αποκομιδή.
Πηγή : https://www.sustainablecyclades.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...