11 Νοε 2021

Αιγαίο: Τα πλοία λύνουν κάβους αύριο (12/11) το πρωί


".... Ενώ η 48ωρη απεργία είχε μαζική και καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας και η επιτυχία ήταν αναμφισβήτητη, η πλειοψηφία της ΠΝΟ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) πήρε γραμμή από τα κυβερνητικά και εφοπλιστικά κέντρα να δοθεί τέλος στον απεργιακό αγώνα! 

Το θλιβερό αυτής της άθλιας μεθόδευσης και απόφασης που λήφθηκε ερήμην και πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών είναι ότι κυβέρνηση – ΥΕΝ – εφοπλιστές απέρριψαν όλα τα αιτήματα που αφορούσαν το τρίπτυχο ΣΣΕ – εργασιακά – κοινωνικοασφαλιστικά και επέδειξαν απόλυτη αδιαλλαξία και άρνηση!..." Μέρος από την επιθετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού που δίνει δύο .. ειδήσεις. 

Η πρώτη ότι η απεργία των πλοίων
ολοκληρώνεται κανονικά το πρωί της Παρασκευής και δεν θα έχουμε παράταση όπως είχε ακουστεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης και είχαμε μάλιστα αίτημα κι από την ΠΕΝΕΝ αίτημα κι από την ΠΕΝΕΝ 
και η δεύτερη; Επιτίθεται στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ότι πήρε το μέρος της Κυβέρνησης και των Εφοπλιστών... 

Και καταλήγει λέγοντας " Η πρότασή μας για συνέχιση της απεργίας έλαβε 5 ψήφους ενώ 9 ήταν κατά με αποτέλεσμα την λήξη της απεργίας στις 12/11 ώρα 6 π.μ.

" Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ https://penen.gr/αναφέρει:

 "Η δύναμη, η επιρροή και η θέση κυβέρνησης – ΥΕΝ – εφοπλιστών μέσα στην ΠΝΟ αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρή από την αγωνιστική βούληση και θέληση των Ναυτεργατών! Ενώ η 48ωρη απεργία είχε μαζική και καθολική συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας και η επιτυχία ήταν αναμφισβήτητη, η πλειοψηφία της ΠΝΟ (εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός) πήρε γραμμή από τα κυβερνητικά και εφοπλιστικά κέντρα να δοθεί τέλος στον απεργιακό αγώνα!

 Το θλιβερό αυτής της άθλιας μεθόδευσης και απόφασης που λήφθηκε ερήμην και πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών είναι ότι κυβέρνηση – ΥΕΝ – εφοπλιστές απέρριψαν όλα τα αιτήματα που αφορούσαν το τρίπτυχο ΣΣΕ – εργασιακά – κοινωνικοασφαλιστικά και επέδειξαν απόλυτη αδιαλλαξία και άρνηση! Κατά συνέπεια δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο αποδοχής των δίκαιων και ώριμων αιτημάτων. Αυτό αποδεικνύει τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονταν στο παρασκήνιο και τα οποία οδηγούν στην καταβαράθρωση των Ναυτεργατικών προβλημάτων. 

 Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις μας ότι η νέα ηγεσία της ΠΝΟ λειτουργεί ως copy– pasteτης προηγούμενης περιόδου και η στρατηγική κατεύθυνσής της είναι η στήριξη και η διαιώνιση της πολιτικής και του δόγματος για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. 

 Δικαιώνεται απόλυτα επίσης η άποψή μας ότι η γραμμή της ανάθεσης στους γνωστούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές οδηγεί στο ξεπούλημα του αγώνα τους. Θεωρούμε ότι ο κλάδος μας και συνολικά οι Ναυτεργάτες έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η οποία με τίποτα δεν ακυρώνεται από την προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ. Σε αυτό τον δρόμο είναι η διέξοδος για τα Ναυτεργατικά προβλήματα, η συνέχιση και η κλιμάκωση των αγώνων βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους δικαιώματα.

 Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την παλικαρίσια αγωνιστική στάση των μελών μας που έδωσαν και αυτή την φορά την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η πρότασή μας για συνέχιση της απεργίας έλαβε 5 ψήφους ενώ 9 ήταν κατά με αποτέλεσμα την λήξη της απεργίας στις 12/11 ώρα 6 π.μ."

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...