11 Νοε 2021

Ευχαριστήριο Δήμου Κύθνου προς όλους όσους συνέβαλαν για την κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς στο νησί video


Ευχαριστήριο Δήμου Κύθνου προς όλους όσους συνέβαλαν για την κατάσβεση της χθεσινής πυρκαγιάς στο νησί. Κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου 2021 υπήρξε πυρκαγιά στην περιοχή Καμπίτσες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. 

Άμεσα ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Κύθνου το αρμόδιο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Κύθνου καθώς και ο μοναδικός πυροσβέστης αορίστου χρόνου. 

Στο σημείο έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ κάτι που έκανε την κατάσβεση της φωτιάς πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη, παρά τις εκλύσεις προς την πυροσβεστική υπηρεσία ήταν αδύνατη η μετακίνηση πεζοπόρου τμήματος στο νησί. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ο Δήμαρχος Κύθνου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρυοπίδας, ο πυροσβέστης αορίστου χρόνου Σταμάτης Πιτσάκης και οι εθελοντές Άγγελος Γονίδης, Γιάννης Γκούμας, Γιάννης Κ Βασάλος, Λάζαρος Φίλιππας . 

Χάρη στην αποτελεσματική συνδρομή των 2 οδηγών Φραγκίσκου Ψαρρά και Δημήτρη Γονιδακη με τις υδροφόρες του Δήμου Κύθνου αποκλείστηκε η εξάπλωση της φωτιάς. 
Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρωινές ώρες. Ενημερώνουμε πως η αντιπυρική περίοδος έχει παραταθεί έως 15 Νοεμβρίου.

 Δεν έχουν καταγραφεί ακόμη ζημιές και απώλειες ζώων. Τέλος αναμένεται στο νησί κλιμάκιο ανακριτικού της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να διελευκανει τα αίτια της πυρκαγιάς. 
δειτε τοvideo 
Πηγή : 

Δήμος Κύθνου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...