4 Νοε 2021

Πρωινές ομορφιές της Σερίφου κρυμμένες στην ομίχλη του φθινοπώρου!!!! (φωτογραφίες )

φωτο Giannis Limbaios

Ο πιο καθοριστικός ίσως παράγοντας στην καθημερινή ζωή της Σερίφου  και των νησιών είναι ο καιρός. Και από τα καιρικά φαινόμενα αυτά που απασχολούν περισσότερο τους Σερφιώτες  είναι η βροχή και ο άνεμος. 

Αυτή την εποχή, δηλαδή από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά, στην Σέριφο  αρχίζει η αλλαγή του καιρού. Σταματούν τα μελτέμια και οι άνεμοι από βόρειοι στρέφονται σε δυτικούς και νότιους. Το αποτέλεσμα είναι να ανέβει η υγρασία και τα σύννεφα να αρχίζουν την εμφάνισή τους στον ουρανό
. Αν και οι δυτικοί και νότιοι άνεμοι εμπλουτίζουν την ατμόσφαιρα της Σερίφου  με υγρασία και δίνουν νεφώσεις, δεν φέρνουν πάντα και την βροχή. Στην Σέριφο  ο καιρός που συνήθως φέρνει βροχή είναι ο βορειοανατολικός, δηλαδή αυτός που έρχεται από την κατεύθυνση της Σύρου . 
Το φθινόπωρο η θάλασσα είναι πολύ ζεστή, με αποτέλεσμα να ενισχύει με υδρατμούς τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και να δίνει θερμικές καταιγίδες (τα γνωστά μπουρίνια) που συνοδεύονται από βίαια και σπάνια φαινόμενα.

Αυτές τις μέρες αρχίζουν να ξυπνάνε από τον καλοκαιρινό τους λήθαργο και ένα πλήθος βολβοειδών φυτών, περιμένοντας την πρώτη βροχή για ν' αρχίσουν να βλασταίνουν. Τα πρώτα που θα ξεπηδήσουν μέσα από την γη είναι τα κολχικά, οι στενμπέργκιες και οι κρόκοι. Από δω και πέρα ο καιρός θα αρχίσει να μας απασχολεί όλο και περισσότερο. Το πρώτο ζήτημα είναι πότε επιτέλους θα κάνει την πολυπόθητη  βροχή


φωτο Tzina Prokopiou

Η Σέριφος τοπίο στην ομίχλη. Εικόνες γνώριμες τόσο τους φθινοπωρινούς μήνες όσο και τον χειμώνα. Η ομίχλη κάλυπτε μεγάλο μέρος του νησιού και όλη την Χώρα δημιουργώντας για μία ακόμη φορά πέπλο… μυστηρίου! 

φωτο Tzina Prokopiou

Ηβραχονησίδα του βου εξαφανίστηκε προς στιγμή τα σπίτια του νησιού ειναι σαν να βγαίνουν από κινηματογραφικό σκηνικό

 


. Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...