21 Νοε 2021

Έρχονται οι δεκαετείς συμβάσεις για τις άγονες γραμμές;

φωτο Tzina Prokopiou

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ακτοπλοΐα παρουσιάσθηκε στο συνέδριο του ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων) που πραγματοποιήθηκε 11 – 13 Νοεμβρίου στον Πειραιά. 

 Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που βρίσκεται υπό συζήτηση εδώ και δύο δεκαετίες, ωστόσο δεν είχε υλοποιηθεί καθώς απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις τόσο για την κατασκευή των κατάλληλων πλοίων όσο και για την δημιουργία των αναγκαίων εγκαταστάσεων στα λιμάνια των νησιών. 

 Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου και Α Αντιπρόεδρος του ΕΕΕΣΥΜ (Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών) Παρασκευάς Φραντζέσκος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα FM, η κυβέρνηση σχεδιάζει τον επανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού χάρτη της χώρας. 

 Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Φραντζέσκος η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην θέσπιση νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάθεση των άγονων γραμμών στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για μια δεκαετία. 

Στόχος είναι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα έσοδα από τις συμβάσεις αυτές για την κατασκευή νέων πλοίων κατάλληλων για τις γραμμές που θα εξυπηρετούν. Παράλληλα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στα λιμάνια των νησιών ώστε οι χερσαίες ζώνες τους να μπορούν να εξυπηρετούν τους επιβάτες και τα οχήματα που θα μετεπιβιβάζονται. 

 Πηγή: https://www.kaipoutheos.gr/
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...