18 Νοε 2021

Κορονοϊός – ΕΟΔΥ: Αλλάζει το μοντέλο καταγραφής για κρούσματα


Νέο μοντέλο για την καταγραφή στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ. Αυτό ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Παιδιατρικής Θεοκλής Ζαούτης. 

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, στην επιδημιολογική καταγραφή των νέων κρουσμάτων θα αξιοποιείται ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της πανδημίας, με δεδομένο ότι πλέον αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στην Ελλάδα.

 Μέχρι τώρα οι επιστήμονες παρουσιάζουν το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν ή χάνουν τη ζωή τους, στο σύνολο των περιστατικών στη χώρα. Έτσι, όμως, εμφανίζεται μία λανθασμένη εικόνα για την πορεία της πανδημίας, ενώ από την άλλη μοιάζει σαν το εμβόλιο για κορονοϊό να είναι αναποτελεσματικό.

Τι αλλάζει πλέον; 

Θα παρουσιάζονται από τον ΕΟΔΥ και τα στοιχεία όσων έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει, ξεχωριστά από τα επιδημιολογικά δεδομένα στο σύνολο της επικράτειας. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα ακολουθεί το μοντέλο καταγραφής των θανάτων από κορονοϊό που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με αυτό όσο διάστημα και να περάσει από την ημέρα εντοπισμού ενός κρούσματος εάν ο ασθενής χάσει τη ζωή του, θεωρείται ότι έχει πεθάνει λόγω covid. 

Αντίθετα, στη Βρετανία εάν περάσουν 28 ημέρες και ο ασθενής χάσει μετά τη ζωή του δεν καταγράφεται ως θάνατος από κορονοϊό.«Εάν χρησιμοποιούσαμε το μοντέλο του Ηνωμένου Βασιλείου θα είχαμε καταγράψει 20% λιγότερους θανάτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Πηγή : https://www.militaire.gr/k

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...