4 Νοε 2021

Γνωρίστε τους καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου



Γνωρίστε τους καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου: 

Η Στέλλα Λέσση Γεννήθηκε στην Αθήνα. Στην ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε στο εθνικό ωδείο τη σπουδή του πιάνου , την οποία και ολοκλήρωσε με βαθμό άριστα και βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Στη συνέχεια σπούδασε μονωδία και ανώτερα θεωρητικά και παρακολούθησε μονοετείς κύκλους σπουδών και θερινές ακαδημίες πάνω στα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα Orff, Schulwerk , Kodaly , Dalcroze καθώς και στην προετοιμασία και διεύθυνση χορωδίας. 

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου, μουσικοκινητικής και διεύθυνσης χορωδίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα σύνολα της χώρας (Μουσικά σύνολα ΕΡΤ, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μουσικά σύνολα Δ. Αθηναίων κ.ά.) και με σημαντικούς μαέστρους και δημιουργούς, λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εργάζεται ως χορωδός, ως καθηγήτρια πιάνου, θεωρητικών και μουσικοκινητικής αγωγής καθώς και ως μαέστρος χορωδιών σε μουσικά προγράμματα και ωδεία της Αθήνας.


 Ο Μανόλης Λιανής γεννήθηκε το 1986 στην Αθηνά και μεγάλωσε στη Νάξο. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις το 2016.
 Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στην εφηβεία όταν άρχισε να ασχολείται αυτοδίδακτα με την κιθάρα, τα τύμπανα και τη μουσική τεχνολογία. Αργότερα συνέχισε σπουδάζοντας ανώτερα θεωρητικά με τον Νίκο Ντρέλα και κλασική κιθάρα με τον Δημήτρη Κουρζάκη. Απέκτησε με βαθμό άριστα τα πτυχία Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης από το Νεοκλασικό Ωδείο, ενώ έχει αποφοιτήσει από το τριετές Εργαστήριο Σύνθεσης Μουσικής του Εθνικού Θεάτρου με καθηγητές τον Νίκο Κυπουργό και τον Κορνήλιο Σελαμσή. 

Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου με την Δήμητρα Ροζάκη, κρουστών με τον Βασίλη Βασιλάτο, βυζαντινής μουσικής με τον Απόστολο Παπαδόπουλο και φωνητικής με την Αιμιλία Τσιμιδάκη. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις. 

Παράλληλα ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός, ηχολήπτης και sound designer έχει επιμεληθεί αρκετές δισκογραφικές κυκλοφορίες, μουσική για θέατρο, ταινίες animation και διαφημιστικά σποτ. Εκτός απο το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου, διδάσκει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Ωδείο Φόρμιγξ, στη Μελώδειο Σχολή και στη Μουσική Σχολή GiG. 

Πηγή : 

Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...