29 Νοε 2021

Δήμος Σερίφου και ΜΟΔ Α.Ε. συνάπτουν προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του Λιβαδίου και την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού


Δύο σημαντικά έργα για το νησί της Σερίφου προχωρούν με τη συνδρομή της ΜΟΔ για την σύνταξη και ωρίμανση των μελετών που αφορούν στην ανάπλαση του Λιβαδίου, αλλά και στην ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στο νησί. 

 Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερίφου, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τη ΜΟΔ Α.Ε., με την οποία τίθενται σε τροχιά υλοποίησης δύο πολύ σημαντικά έργα για το νησί. 

 Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μελέτη που θα εκπονηθεί αφορά στην ανάπλαση του Λιβαδίου, της περιοχής που βρίσκεται το λιμάνι της Σερίφου και που αναπτύσσεται έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Το δεύτερο έργο, αφορά στην κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού στη Σέριφο. 

 Για την εκπόνηση των μελετών ο Δήμος Σερίφου έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, «Αντώνης Τρίτσης». Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, η ΜΟΔ θα ενεργεί ως φορέας υλοποίησης των τεχνικών μελετών και πιο συγκεκριμένα ως αναθέτουσα αρχή και φορέας επίβλεψης των μελετών και των έργων στη συνέχεια.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάθεση των μελετών και των δύο υποέργων έχει οριστεί σε 434.952 ευρώ, τα οποία και θα καλυφθούν από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στην ανάπλαση του Λιβαδίου, η μελέτη θα αφορά στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μέσω της ανακατασκευής των επιφανειών του, του όμορου οδικού δικτύου, της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού, της διαμόρφωσης και χωροθέτησης απαραίτητων υποδομών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού, όπως χώρο στάθμευσης, παιδική χαρά κλπ), της αξιοποίησης κτηριακών υποδομών και της δημιουργίας νέων χρήσεων και δραστηριοτήτων.

 Επίσης, προβλέπεται η βελτίωση του οδικού δικτύου. Αντίστοιχα, για το έργο του βρεφονηπιακού σταθμού, η μελέτη θα αφορά στον ακριβή και λεπτομερή σχεδιασμό της ανέγερσης του κτηρίου, βάσει όλων των σύγχρονων προδιαγραφών, το οποίο θα στεγαστεί σε δημοτικό οικόπεδο στο Λιβάδι Σερίφου. Η συνολική διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 23 μήνες, σχεδόν δηλαδή δύο χρόνια, έως και την ολοκλήρωση των έργων. 
Παρ’ όλα αυτά, η διάρκεια της σύμβασης δύναται να παραταθεί.

 Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...