19 Οκτ 2013

Ελληνικό σκάφος από ανθρακονήματα με επιδόσεις-ρεκόρ και εξοικονόμηση καυσίμου (video)

Ένα σκάφος εξολοκλήρου από ανθρακoνήματα (carbon fiber), με βασικά χαρακτηριστικά το εξαιρετικά χαμηλό βάρος και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κατασκεύασε η TRYGONS AE.
Το μήκος του είναι έξι μέτρα και το βάρος του 145 κιλά έναντι 800 κιλών που ζυγίζουν αντίστοιχα σκάφη.
Επίσης, το σκάφος της Trygons  κινείται με κινητήρα ιπποδύναμης 30 αλόγων έναντι κινητήρων 150 αλόγων που χρησιμοποιούν τα συμβατικά σκάφη με αποτέλεσμα να καταναλώνει τα μισά καύσιμα.
Με σκοπό να πιστοποιήσει αυτή την αποδοτικότητα, η εταιρεία TRYGONS AE σε συνεργασία με την technohull ΑΕ, πραγματοποίησε στις αρχές Σεπτεμβρίου έναν μονοήμερο διάπλου του Αιγαίου-το project«EcoRun Αιγαίου» – με προορισμό την Σαντορίνη.
Η TRYGONS AE είναι μια πρωτοπόρος κατασκευαστική εταιρεία που εδρεύει στην Ελλάδα και ειδικεύεται στην κατασκευή πρωτότυπων και κορυφαίων αθλητικών κατασκευών συσχετιζόμενων με τη θάλασσα και τις υποβρύχιες δραστηριότητες, τα οποία εξάγονται σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Πολλά από τα προϊόντα και τις εξειδικευμένες κατασκευές της εταιρείας, έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη παγκόσμιων ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και διάφορες άλλες καταδυτικές δραστηριότητες, όπως υποβρύχιες βιντεοσκοπήσεις και ντοκιμαντέρ παγκοσμίως.
Πηγή : econews.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...