10 Ιαν 2014

Διαγωνισμός για την εξασφάλιση επάρκειας των νησιών του Αιγαίου σε νερό

Ενιαίο διαγωνισμό για την εξασφάλιση της επάρκειας των νησιών του Αιγαίου σε νερό προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, το υπουργείο θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό εντός των προσεχών εβδομάδων.
Κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΔΗΜΑΡ για τα προβλήματα στη νησιωτική πολιτική, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα διασύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο προσεχώς, και ενδεχομένως και εκτάκτως, θα φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
«Για να μη σταματά η ακτοπλοϊκή σύνδεση προβλέπουμε να υπάρχει, όχι μόνο πλοίο ασφαλείας, αλλά ένα πλοίο που να μας βοηθά σε περίπτωση που κάποιο άλλο εγκαταλείψει τη γραμμή, είτε καταρρεύσει κάποια εταιρεία, ώστε να μπορούμε άμεσα να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη συγκοινωνιακή ανάγκη χωρίς προκηρύξεις και χωρίς διαγωνισμούς» δήλωσε.
Άλλο προσεχές νομοσχέδιο θα αφορά στα σκάφη αναψυχής. «Απελευθερώνουμε τόσο πολύ τον κλάδο, ώστε να δώσουμε τη ζωή που χρειάζεται στα νησιά» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές, Μαρία Ρεπούση, Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιάννης Πανούσης, Νίκη Φούντα, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, επεσήμαναν πως η κυβέρνηση δεν υλοποιεί το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση για τη νησιωτική ανάπτυξη και δεν έχουν γίνει πράξη το Συμβούλιο και το Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...