6 Μαΐ 2015

Στο τραπέζι τα προβλήματα της Παιδείας

Στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Καραγιάννη με τα Διοικητικά Συμβούλια της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου.
Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν το σύνολο των γενικών αιτημάτων του κλάδου και των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής αρμοδιότητάς τους.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα οξυμένα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα, όπως η έγκαιρη κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, η στελέχωση των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των νησιωτικών περιοχών, ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των σχολικών συμβούλων.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου τόνισε την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου εκπαιδευτικού συστήματος, που να το χαρακτηρίζει η απλότητα και η αποτελεσματικότητα.
Ιδιαίτερα για τα στελέχη της εκπαίδευσης (Προϊσταμένους, Σχολικούς Συμβούλους κλπ.)  επεσήμανε την ανάγκη να συμβάλλουν στην ενίσχυση του συνεργατικού κλίματος μεταξύ όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, έτσι ώστε να υλοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τέλος δεσμεύτηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της περιοχής μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...