4 Σεπ 2015

Γιά ψηφοθηρία σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου αναφέρει η Λαική Συσπείρωση Σερίφου την απόφαση του Δημάρχου για το νερό

Α ΥΓΟΥΣΤΟΣ 201 5 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε με τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης. Με αίτησή τους, προς τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβου λοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκάλεσαν έκτακτο Δημ.Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε τ ο Σάββατο 29 - 08 - 2015.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε: Κύριε πρόεδρε Συνάδελφοι, Κατά την προεκλογική περίοδο ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε επισημάνει την οριακή κατάσταση του Δήμου και την ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής. Ζητήσαμε από το λαό της Σερίφου την ανατροπή της κατάστασης στο Δήμο, αλλά ο λαός της Σερίφου δεν πείστηκε και αποφάσισε την επανεκλογή σας. Έτσι η κατάσταση στο νησ ί μας στη νέα δημοτική περίοδο επιδεινώθηκε σε όλους τους τομείς (ΥΔΡΕΥΣΗ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ κ.λ.π.) και όλοι έχουμε γίνει δέκτες διαμαρτυριών από τους συμπατριώτες μας. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως αντιπολίτευση πήραμε πρωτοβουλίες σύγκλησης του Δημοτικού
Συμβουλίου και φέραμε για συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά των συμπατριωτών μας. Μεταξύ των θεμάτων που φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν και αυτό της ύδρευσης κατ’επανάληψη. Μας απασχόλησε και συζητήσαμε για την επάρκε ια του νερού, την καθαριότητα των δεξαμενών, την ποιότητα του πόσιμου νερού, την σπατάλη νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, την ανεξέλεγκτη άντληση και την έγκαιρη έκδοση των λογαριασμών.

 Πήραμε πολλές ομόφωνες αποφάσεις οι περισσότερες όμως δεν υλοποιήθ ηκαν από τον Δήμαρχο γι’ αυτό και τα προβλήματα στην ύδρευση εξακολουθούν να υπάρχουν και τα βιώνουμε καθημερινά.

Σχετικά τώρα με την έκδοση των λογαριασμών που είναι και το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, την οποία εμείς συγκαλέσαμε, έχουμε να παρατηρήσου με τα εξής:
 1. Κατά την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο , στα πλαίσια του προϋπολογισμού , η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε την μείωση των τελών ύδρευσης - αποχέτευσης, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 2. Υπάρχει ένα κενό στην έκδοση λογαριασμών από Μάϊο 2012 μέχρι Δεκέμβριο 2012.
3. Οι λογαριασμοί ύδρευσης εκδόθηκαν με καθυστέρηση και από κοινού με της αποχέτευσης, με υπαιτιότητα της Δημοτικής αρχής και είχε ως αποτέλεσμα να συσωρευθούν υπέρογκα ποσά που είνα ι αδύνατο να εξοφληθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
4. Χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου απαιτήσατε την εξόφληση των λογαριασμών μέσα σε 15 ημέρες με την απειλή μάλιστα της αποστολής τους στην εφορία γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση που βιώνουν ο ι λαϊκές οικογένειες του νησιού μας και όλης της χώρας. Συνέχεια στη σελίδα 2 2. Συνέχεια από 1 η σελίδα
 5. Παρά το γεγονός ότι το 50% περίπου των υδρομετρητών εμφανίζονται με μηδενική κατανάλωση, δεν πήρατε κανένα μέτρο επανελέγχου αλλά τους αποστείλατε με μηδενική χρέωση. Καλείτε δε τους καταναλωτές με μηδενική κατανάλωση και με δική τους ευθύνη να ελέγξουν τους μετρητές και να τους αντικαταστήσουν.

 Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή σας η ενέργεια είναι ακόμα ένα « δώρο» σε κάποιους με στόχο την ψηφοθηρία. Υπολογίσαμε ότι από τους 800 περίπου μετρητές ύδρευσης που παρουσιάζουν μηδενική κατανάλωση έχετε χαρίσει σε κάποιους πάνω από 100.000€. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε για άλλη μια αυθαίρετη «διαγραφή οφειλών», μετά τις 850.000 σε βάρος του Δήμου, ενώ αντίστοιχα «χαρατσώσατε» άλλους με υπέρογκα ποσά. Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση ψηφοθηρία σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε. Αν αυτή σας η ενέργεια ήταν «καθαρή» θα φέρνατε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώνατε και να παίρναμε σχετική απόφαση και όχι να δράτε στα «μουλωχτά».

 Με βάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί εμείς προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει:
1. Να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι 15 Σεπτεμβρί ου 2015 να υποβληθούν ενστάσεις.
 2. Να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα ρολόγια με μηδενική κατανάλωση, να εξεταστούν οι ενστάσεις, να διορθωθούν και να βγουν συμπληρωματικοί λογαριασμοί.
3. Να δοθεί χρονικό περιθώριο εξόφλησης μέχρι 15 Δεκεμβρίου2015 για τους λο γαριασμούς του 2013 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2016 για τους λογαριασμούς του 2014 προκειμένου να εξοφληθούν.
4. ΟΙ λογαριασμοί να εκδίδονται τακτικά, κάθε χρόνο ή εξάμηνο.
 5. Να εκδίδονται ξεχωριστά οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης και στους λογαριασμο ύς της αποχέτευσης να υπάρχει κλιμακωτή χρέωση με ορισμένα κριτήρια (π.χ. κατανάλωση νερού - εμβαδόν κ.λ.π.). Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά και με την ευκαιρία ζητάμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο φύλλου καταγραφής των μετρήσεων που παραδόθηκε από τον εργολάβο στο Δήμο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ Μετά την συζήτηση που έγινε στο Δημ. Συμβούλιο αποφασίστηκε:
 Α) Να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι 15 - 09 - 2015 να γίνουν ενστάσεις, να γίνει επανέλεγχος των μετρητών με μηδενική ένδειξη και να εκδοθούν συμπληρωμ ατικοί λογαριασμοί.
Β) Να δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι 20 Δεκεμβρίου για την εξόφλησή τους, να μην βεβαιωθούν στην εφορία και να επανεξεταστούν ακραίες περιπτώσεις που θα μείνουν ανεξόφλητοι.
Γ) Οι λογαριασμοί να εκδίδονται τακτικά και ξεχωριστά Ύδρευσης - Αποχέτευση

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...