21 Μαΐ 2016

”Οι τουριστικοί προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου εισέρχονται με πολλές αξιώσεις στην ψηφιακή εποχή”

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (aegeanislands.gr), μέσω της οποίας αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το απέραντο γαλάζιο και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία όλων των προορισμών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ήδη η επίσημη λειτουργία του συμπληρώνει έναν μήνα με τον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη να έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για το νησί της επιλογής του μέσα από ένα εύχρηστο site, μεταφρασμένο σε έξι γλώσσες πέραν της ελληνικής (αγγλικά, τούρκικα, ρώσικα, ιταλικά γερμανικά και γαλλικά), αλλά και τον κάθε Δήμο ή νησί να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την προσωπική του τουριστική ταυτότητα. Πρόκειται για μία άξια λόγου προσπάθεια της Περιφέρειας που εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού για το 2016 – 2020, η οποία ανοίγει τον δρόμο για μία συντονισμένη προβολή των νησιών, σε μία οργανωμένη βάση.


 Το Νότιο Αιγαίο από άκρη σε άκρη...

 Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προβάλλει ισότιμα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας τα 49 νησιά που έχει υπό την “ομπρέλα” της, αναπτύσσοντας τις πληροφορίες τόσο σε ενότητες, όσο και ανά προορισμό. Ως εκ τούτου, το Νότιο Αιγαίο, διαπιστώνει ο επισκέπτης πως, προβάλλει μέσω του site την ιστορία του, τον πολιτισμό του αλλά και το σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορεί να αναπτύξει ένας επισκέπτης, ενώ με ξεχωριστές επιλογές, μπορεί να γνωρίσει κάποιος τη ζωή στο Αιγαίο αλλά και την πλούσια γαστρονομική και οινική παράδοση. Ξεχωριστές ενότητες υφίστανται για τον θαλάσσιο, τον θρησκευτικό και τον πολιτιστικό τουρισμό καθώς επίσης, δίνεται έμφαση στους πολιτιστικούς χώρους και τα μουσεία, αλλά στα ιστορικά μονοπάτια των νησιών, καθώς και στο σύνολο των επισκέψιμων χώρων. Ιδιαίτερο σημείο στην πλατφόρμα αποτελεί η δυνατότητα κι επιλογή διάδρασης με όσους επιλέγουν να είναι “μέλη - χρήστες” μέσω εγγραφής τους, ώστε να εμπλουτίζουν το περιεχόμενο των ενοτήτων με φωτογραφικό υλικό ή βίντεο, δημιουργώντας ταυτόχρονα και το δικό τους ημερολόγιο αναμνήσεων. Εξίσου σημαντική είναι η προβολή του κάθε νησιού ξεχωριστά, με την Περιφέρεια να αποδεικνύει πως κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τη συνδρομή που παρέχει σε κάθε τόπο ώστε να μπορεί να προβάλλεται με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Αναφορικά με τον τρόπο προβολής του κάθε νησιού, αξίζει να τονισθεί πως, όταν ο χρήστης επιλέξει τον προορισμό επιλογής του, έχει την ευκαιρία να διαβάσει ένα μικρό ιστορικό αλλά και να κατανοήσει πλήρως τη φυσιογνωμία του κάθε τόπου. Συνολικά η διαδικτυακή πλατφόρμα ξεχωρίζει για το αξιόλογο υλικό της, το πλούσιο και ζωντανό φωτογραφικό περιεχόμενό της, καθώς επίσης και για τον εύχρηστο χαρακτήρα της. Κατά συνέπεια και βάσει της σοβαρής δυνατότητας προβολής που παρέχει η Περιφέρεια σε κάθε νησί, κρίνεται επιβεβλημένο να επισκεφθούν τουλάχιστον όλοι οι νησιώτες τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

 Οι υποτονικοί ρυθμοί αντικαθίστανται με άλματα προόδου 

 Με φόντο τον υψηλό ανταγωνισμό στο τουριστικό πεδίο σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύεται σημαντική η αξιοποίηση πρωτοποριακών και καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αναφορικά με αυτή τη δυναμική στάση της ΠΝΑΙ, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως, “Η διαδικτυακή παρουσία και προβολή, των τουριστικών προορισμών, του Νοτίου Αιγαίου, σχεδόν άγνωστη μέχρι σήμερα, με εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις και αποδόσεις, μπαίνει πλέον σε μια νέα βάση, απολύτως σύγχρονη εξαιρετικά μελετημένη και σχεδιασμένη. Οι τουριστικοί προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου εισέρχονται με πολλές αξιώσεις στην ψηφιακή εποχή”. Είχε προσθέσει δε, πως, “Οι υποτονικοί ρυθμοί του χθες δεν έχουν θέση στο σήμερα” κι ως εκ τούτου, “στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνουμε άλματα, διότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο με πολλούς κινδύνους αλλά και πάρα πολλές ευκαιρίες”. Σύμφωνα με όσα είχε επισημάνει, αυτές οι ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο “είναι συγκλονιστικές, όσο συγκλονιστική είναι η προοπτική και η δυναμική του. Αυτήν την προοπτική, αυτήν την δυναμική υπηρετούμε, μ’ ένα τρόπο απολύτως καινοτόμο και πρωτοποριακό”. Σε ανάλογο μήκος κύματος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, είχε τονίσει από την πλευρά της πως, “Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστή στις δεσμεύσεις της, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και της ολοκληρωμένης καμπάνιας, δίνει σε όλα τα νησιά τα εργαλεία και την πρόσβαση σε σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα προβολής, γιατί ο στόχος είναι κοινός. Να αναδείξουμε την μοναδικότητα και τον πλούτο των νησιών μας και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου. Είμαστε περήφανοι που μέσα από αυτό τον στρατηγικό σχεδιασμό καταφέραμε για πρώτη φορά στα χρονικά να δώσουμε ίσες ευκαιρίες προβολής και ανάπτυξης στα μεγαλύτερα και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειάς μας”. Κλείνοντας τη δήλωσή της, είχε σημειώσει πως, “Κυκλάδες και Δωδεκάνησα διαθέτουν μία σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων” και “Η αξιοποίηση αυτών και η εκμετάλλευσή τους δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτόνομων ενεργειών, αντίθετα θα πρέπει να βασίζεται σε ένα συγκροτημένο σχεδιασμό”.
 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...