21 Μαΐ 2016

"Απέναντι σε επώδυνες και λανθασμένες πολιτικές"

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με δήλωσή του εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στη δεύτερη κατά σειρά εφαρμογή του μέτρου της αύξησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και ζητά την απόσυρση των διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Η θέσπιση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα νησιά ήταν προϊόν μιας συνετής και συνειδητής πολιτικής απόφασης προκειμένου να μειωθούν οι διαχρονικές ανισότητες στο κόστος μεταφοράς, διαβίωσης και επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς και άλλων δυσμενών, λόγω γεωγραφίας, οικονομικών παραγόντων των νησιών. Γνωρίζουμε καλά ότι η καλύτερη άμυνα ενός τόπου είναι η ανάπτυξη και θα σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε λανθασμένες και επώδυνες πολιτικές που καταδικάζουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Υπενθυμίζω ότι η επιβολή του μέτρου δεν αποτελεί επιταγή των Δανειστών αλλά σαφέστατη Κυβερνητική επιλογή. Σε καμία περίπτωση η πρώτη δόση της εφαρμογής του δεν οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Αντιθέτως, ανέβασε το κόστος του τουριστικού προϊόντος, πλήττοντας τα νησιά που θα έπρεπε για την προσφορά τους στον εθνικό προϋπολογισμό, να τυγχάνουν ειδικής θετικής μεταχείρισης.

Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δεν πλήττει μόνο τους επισκέπτες και τουρίστες κατά τις περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης, αλλά κυρίως πλήττει τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά τους σε σχέση με τους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως τις δραματικές ελλείψεις στους ζωτικής σημασίας τομείς της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας, της συγκοινωνιακής απομόνωσης και του ήδη υψηλού κόστους διαβίωσης.

Η πρωτοφανής επίθεση εναντίον της νησιωτικής Ελλάδας πλήττει ανεπανόρθωτα τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της και κατ’ επέκταση και την Εθνική οικονομία, καθιστώντας τον τουρισμό της Χώρας μη ανταγωνιστικό. Παρά τις διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών βουλευτών του Νοτίου Αιγαίου για διαφύλαξη του καθεστώτος αυτού, δεσμευόμενοι ότι θα προβούν ακόμη και σε παραιτήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση θα προχωρούσε στην αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αυτές δεν τηρήθηκαν. Αντιθέτως, υπερψήφισαν την εφαρμογή του μέτρου. Τους καλώ -έστω και την ύστατη ώρα- να παρέμβουν στο θέμα του ΦΠΑ.

Επίσης τους καλώ να προβούν στην κατάθεση ευνοϊκών προτάσεων στον υπό ψήφιση νέο αναπτυξιακό νόμο ο οποίος θα πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη την συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας, να περιλαμβάνει ειδικές διατάξεις για τις επενδύσεις στον νησιωτικό χώρο. Διαβεβαιώνουμε όλους τους νησιώτες ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών συνεχίζεται τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο μέχρι τελικής δικαίωσης.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...