19 Μαΐ 2016

Δράσεις σε Σίφνο, Κύθνο, Κέα, Σέριφο, Μήλο και Κίμωλο στα πλαίσια της 2ης Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Σας προσκαλούμε σε δράσεις που διοργανώνει στη Σέριφο 23/5/2016 στην Σίφνο την Τρίτη 24 Μαΐου στην  Κέα στις 21/5/2016 στην Κύθνο 22/5/2016 στην Κίμωλο 25/5/2016 και στην Μήλο 26/5/2016 η μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Οδηγό το Διαβήτη» στο πλαίσιο της 2ης Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2016».
Στόχος και όραμα της εκστρατείας αυτής είναι η αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και του Δήμου Σίφνου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • Καμάρες 10:00 – 13:00: Θα πραγματοποιηθούν εντός του σκάφους ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Αρτηριακής Πίεσης και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού
  • Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», 18:30 – 20:30:
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Παθολόγου – Διαβητολόγου κου Θανάσουλα Χρήστου ανφορικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές, την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, τα σημερινά δεδομένα της νόσου και τις νέες θεραπείες.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μαριάνθη Σίμου» θα γίνει παρουσίαση του διαδραστικού παιχνιδιού «Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room»:
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στη σωστή και υγιεινή διατροφή, να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη και όλα αυτά, μπαίνοντας σε μικρές ομάδες μέσα στο «Δωμάτιο Απόδρασης» και λύνοντας γρίφους, που ο ένας μετά τον άλλον θα οδηγούν στην αποκάλυψη της γνώσης. Ένας διαδραστικός, ευχάριστος και «περιπετειώδης» τρόπος για να εκπαιδευτούν και να μάθουν!
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...