Με μόττο “cocktails on wheels” το Pig Nose κάνει ακριβώς αυτό. Παρκάρει όπου το καλέσεις, σηκώνει τα ρολά και το πάρτι ξεκινά.

3
Από μικρή έδειχνα μια ιδιαίτερη αδυναμία στα αντικείμενα με πολλαπλές ιδιότητες. Για παράδειγμα στο αυτοκίνητο της Barbie που γινόταν σκάφος αν αφαιρούσες την οροφή και είχε και ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Μεγαλώνοντας, ενθουσιάστηκα με την έννοια του τροχόσπιτου (σπίτι που κινείται; ΟΥΑΟΥ), και ξετρελάθηκα όταν έφαγα το πρώτο μου βρώμικο, στην όχι και τόσο τρυφερή ηλικία των 17 ετών από την καντίνα του Μαύρου (οι Θεσσαλονικείς ξέρουν, οι Αθηναίοι να σκεφτούν Μαβίλη). Όχι τόσο για την φοβερή γεύση αλλά για την σκέψη πως κάτι σταθερό όπως μια κουζίνα και τα υλικά της μπορούν να μετακινούνται οπουδήποτε ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη.

4
Μετά τα τροχόσπιτα και τις τυπικές καντίνες ήρθε η ώρα για κάτι ακόμη καλύτερο. Το Pig Nose αποτελεί το νέο project της The Bar Testament (www.thebartestament.com) μιας καταξιωμένης εταιρίας στο χώρο του bar & cocktail catering.
Με μόττο “cocktails on wheels” το Pig Nose κάνει ακριβώς αυτό. Παρκάρει όπου το καλέσεις, σηκώνει τα ρολά και το πάρτι ξεκινά.

Το πρώτο van bar στην Ελλάδα, ταξίδεψε από το Βέλγιο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου άρχισε και η ανακατασκευή η οποία κράτησε 7 μήνες. Με βεραμάν περίβλημα, ροζ φανάρια και λευκή οροφή αποκλείεται να περάσει απαρατήρητο όπου κι αν σταθμεύσει. Εσωτερικά είναι ένα πλήρες διαμορφωμένο bar, με υπερπλήρη και λειτουργικά bar stations, με ψυγεία στους -2oC, ώστε τα ποτήρια στα οποία σερβίρονται τα cocktails να βγαίνουν παγωμένα, για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.

5
Την προηγούμενη εβδομάδα το πέτυχα στην προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, να ετοιμάζει Mojito, Bramble για τους λάτρεις του gin, Passion fruit Daiquiri που ξύπνησε αναμνήσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι στο νησί, και Green apple Caipiroska για τους πιο εναλλακτικούς, στο επικών διαστάσεων street outdoors πάρτι.

8
Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Μαΐου θα παρκάρει στο Be*, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Excelsior, για να συνοδεύσει τα νόστιμα tapas σε μια μεξικάνικη fiesta. Τα αγαπημένα Bramble, Margarita, Paloma και Spritz σε νέες εκδοχές, επηρεασμένες από μεξικάνικες γεύσεις και μυρωδιές είναι ιδανική επιλογή για ένα κυριακάτικο απόγευμα στην πόλη.

6
 Θα δοκιμάσω σίγουρα Bloody Paloma, το πιο κλασσικό και δροσιστικό Μεξικανικό cocktail σε μία παραλλαγή με blood orange.

1
Αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ακόμη γιατί το είπαν Pig Nose, είναι από το γαλλικό “nez de cochon” που σημαίνει “η μύτη του γουρουνιού”, όπως συνήθιζαν να αναφέρονται παλιότερα στο συγκεκριμένο Citroen Van.
Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς ένα αυτοσχέδιο bar, η λύση θα έρθει σε ρόδες και θα παρκάρει μπροστά σου.
Pig Nose, τηλ. 2311 221463, 6977590306, 6937136937 // www.pig-nose.com