30 Μαΐ 2016

Το δώρο των 2 δισ. ευρώ του Πούτιν στον ελληνικό τουρισμό

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν,  δηλώνοντας την εκτίμηση του για τις δυνατότητες αύξησης των Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, έκανε ουσιαστικά ένα μεγάλο οικονομικό δώρο στην Ελλάδα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών μπορεί να τριπλασιασθεί στην Ελλάδα. Φέτος βάσει των εκτιμήσεων του ο αριθμός των Ρώσων  τουριστών θα φθάσει το 1 εκατ.  Άρα η εκτίμηση για τριπλασιασμό του αριθμού των Ρώσων στην Ελλάδα σημαίνει 3 εκατ. αφίξεις. Αν υπολογισθεί η μέση δαπάνη των Ρώσων τότε τα επιπλέον 2 εκατ. αφίξεις τα αποφέρουν στην ελληνική οικονομία περίπου 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα.
Βέβαια για να γίνε αυτό θα πρέπει η Ελλάδα να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το προσωπικό μας στις προξενικές αρχές για την έγκαιρη έκδοση μεγαλύτερου αριθμού θεωρήσεων στη Ρωσία. Κατ΄ελάχιστον η ελληνική πλευρά θα πρέπει να διαθέσει περί τα 5 εκατ. ευρώ προς αυτή τη κατεύθυνση ένα ποσό το οποίο είναι πολύ μικρό αν ληφθούν τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στην οικονομία. Το θέμα των θεωρήσεων χειρίζεται  προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης ο οποίος μεταβαίνει στη Μόσχα για να διαπιστώσει από κοντά πως εξελίσσεται φέτος η σχετική διαδικασία μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τους πρώτους μήνες του έτους.
Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας το ενδιαφέρον του Ρώσου Προέδρου για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης και ειδικότερα για τους σιδηροδρόμους και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε τη διασφάλισης μίας  αδιάβλητης διαδικασίας στους διαγωνισμούς  χωρίς τεχνικούς αποκλεισμούς.
Πηγή :http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...