2 Αυγ 2016

Η Ελλάδα στη 10άδα των φτηνότερων προορισμών για διακοπές το 2016

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 10 φθηνότερων προορισμών στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Skyscanner.Για τη διαμόρφωση της κάταταξης, συνυπολογίστηκε το γενικό κόστος διακοπών, από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή μέχρι τα κρυφά κόστη.Έτσι, πέρα από τη μετάβαση στον προορισμό, οι 12 αυτές επιλογές προσφέρουν εξαιρετικό value για το σύνολο της ταξιδιωτικής εμπειρίας.Δείτε τις...

1. Καμπότζη
Sunrise at Angkor Wat near Siem Reap in Cambodia

Με το κόστος για ένα κρεβάτι να μην ξεπερνά τη 1 λίρα, και το πρόχειρο φαγητό ακόμα λιγότερο, η Καμπότζη είναι τόσο φθηνή που μπορεί κανείς να νιώσει ενοχές που πληρώνει τόσο λίγα.Κάποτε ήταν προορισμός που φοβούνταν να μεταβούν τουρίστες, όμως σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, ειδικά για τους backpacker και όλο και περισσότερο για τους τουρίστες που αναζητούν πολυτέλεια πέντε αστέρων σε προσιτές τιμές.
2. Βιετνάμ
Hoan Kiem Lake in Hanoi in Vietnam

Παρά την αύξηση της δημοφιλίας του ως προορισμού τα τελευταία χρόνια, το Βιετνάμ εξακολουθεί να έχει χαμηλές τιμές και να είναι μια όμορφη χώρα.Εδώ μπορείτε να ξοδέψετε 5 λίρες την ημέρα, με κόστος που περιλαμβάνει τη διαμονή, το φαγητό, τις μεταφορές και τα ποτά σας. Ένα κουτάκι από την δημοφιλή τοπική μπύρα της χώρας, Bia Hoi, κοστίζει μόλις 50 πένες.

 3. Ινδία
The Taj Mahal in India

Οι σπατάλες στα καταστήματα υψηλής ραπτικής του Μουμπάι και η διαμονή σε διεθνές ξενοδοχείο του Δελχί θα σας κοστίσει το ίδιο με το Ντουμπάι, όμως εάν δεν επιλέξετε αυτές τις περιοχές, το κόστος κατεβαίνει απότομα. Ακόμα κι αν ταξιδεύετε πρώτη θέση με το τρένο, και παίρνετε ταξί για μετακινήσεις, πολύ δύσκολα θα ξοδέψετε πολλά χρήματα εδώ, και είναι πιθανό να είστε εντάξει με μόλις 15 λίρες την ημέρα.
4. Βολιβία

The rooftops of Bolivian capital city La Paz

Γνωστή και ως το Θιβέτ της Αμερικής, η Βολιβία είναι μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, και αποτελεί μία από τις μόλις 2 περίκλειστες από ξήρα χώρες της Ν. Αμερικής (η άλλη είναι η Παραγουάη). Περιηγηθείτε στο Calle Jaén, στην πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz για να δείτε από κοντά τη ζωή στη Ν. Αμερική υπό τον έλεγχο της ισπανικής αποικίας. Εδώ θα βρείτε πολλά μουσεία, όπως το πρώην σπίτι του Pedro Domingo Murillo, ο οποίος ηγούνταν του στρατού κατά τη διάρκεια της Επανάστασης La Paz το 1809. Επισκεφθείτε τα μουσεία με κόστος 40 πένες... Επιπλέον, ένα μπουκάλι μπυρας Paceña κοστίζει λιγότερο από 1 λίρα, το ίδιο και η πατατόσουπα.

 5. Ουγγαρία
One of Budapest's many bathhouses

Η Βουδαπέστη, η ιστορική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, είναι must για όποιον ταξιδεύει στην Ευρωπη. Ενώ δεν είναι όσο φθηνή ήταν πριν την άφιξη των low cost αεροπορικών εταιριών, οι τιμές της δεν είναι υψηλές. Θα βρείτε γεύματα έναντι 2 λιρών, εισιτήρια τρένου με κόστος 1 λίρα και δωμάτια έναντι 10 λιρών.

 6. Ονδούρα
The cathedral in Comayagua, Honduras

Η χώρα δε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όμως αν αποφασίσετε να τη δοκιμάσετε θα ανακαλύψετε λευκές αμμουδιές που σας θυμίζουν τις Μαλδίβες, τις καταδύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και πάμφθην φαγητό, με κόστος για όλα αυτά που δεν ξεπερνά τις 20 λίρες την ημέρα.

7. Βουλγαρία

Nesebur on the Black Sea coast of Bulgaria

Τα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία προσελκύουν αυξανόμενους αριθμούς από Βρετανούς επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, ίσως επειδή προσφέρουν καλές τιμές εσ σύγκριση με τους παραδοσιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η νότια Ισπανία.Αν προτιμάτε διακοπές city break σε σχέση με την παραλία, η Σόφια διαθέτει καλό φαγητό, ζεστούς ανθρώπους, καλή διασκέδαση και ποτά και άνετη φιλοξενία, έναντι 20 λιρών την ημέρα.

8. Σρι Λάνκα

An elephant on the waterfront in Sri Lanka

Με τις αμμουδιές της, τα βουνά της, τους καταρράκτες, τις φυτείες τσαγιού και τους φοίνικες, η Σρι Λάνκα είναι ένας παράδεισος που φαίνεται να έχει ζωντανέψει μέσα από καρτ- ποστάλ. Εδώ η ημερίσια δαπάνη μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25 λίρες.

 9. Αργεντινή
Tierra del Fuego National Park in Argentina


Από τη ζούγκλα της La Pampa μέχρι τις Άνδεις στα δυτικά σύνορα με τη Χιλή, υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς να δει και να κάνει στην Αργεντινή, την 8η μεγαλύτερη χώρο στον κόσμο. Η ζωή στην πόλη είναι έντονη στο Μπουένος Άιρες, το οποίο έχει κερδίσει τη φήμη ως μία από τις πιο εντυπωσιακές χώρες στον πλανήτη, χάρη στην ξεχωριστή νυχτερινή διασκέδαση.Βιώστε την πολύχρωμη και έντονη ζωή της πρωτεύουσας της Αργεντινής μένοντας μακριά από τα πιο δημοφιλή σημεία, και θα μπορείτε να ριξετε το ημερήσιο κόστος στις 25 λίρες.

10. Ελλάδα
The Greek island of Kefalonia

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα, το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν. Ενώ είναι αρκετά ακριβή η διαμονή στα διάσημα ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, επιλέξτε πιο ήσυχα νησιά όπως η Πάρος και τα κοντινά νησιά ή η Σκιάθος για να βρείτε καλές τιμές. Αν αναζητάτε πάρτι στην πισίνα και πάμθηνες επιλογές διαμονής επιλέξτε την Ίο, διάσημη για την έντονη νυχτερινή διασκέδαση και τους νεαρής ηλικίας επισκέπτες της.Αν δεν έχετε χρόνο, επισκεφθείτε την Ύδρα, 1,5 ώρα από την Αθήνα, και γευτείτε το καλύτερο σουβλάκι στο Αιγαίο.Κατευθυνθείτε στην Κεφαλονιά για παραδοσιακη πίτα γεμιστή με κρεατικά και σφολιάτα. Τα φέρι έχουν συχνά δρομολόγια μεταξύ των νησιών, όμως μεταβείτε στον Πειραιά για να ελέγξετε τις τιμές και τα δρομολόγια.
Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Γεια σου
    Χρειάζεστε χρήματα με τη μορφή ειδικών δανείων.
    Όχι περισσότερο στεναχωρήθηκα, «sospepfinance» είναι εδώ για να σας βοηθήσει.
    Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε ικανοποίηση σε λιγότερο από 72 ώρες.
    Sospepfinance@gmail.com ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...