22 Αυγ 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΙΒΑΔΙ ΣΕΡΙΦΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε στις 21/8 τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγάλου Λειβαδίου Σερίφου, δίπλα στα Μεταλλωρυχεία της νήσου Σερίφου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως  ακριβώς 100 ετών από την αιματηρή εξέγερση των Μεταλλωρύχων, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 4 εργάτες και ένας αστυνομικός.
   Η ακολουθία του Όρθρου είχε προηγουμένως τελεσθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρὶας Κάτω Χώρας, από τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', φέρων τα τίμια λείψανα,ο ιερός Κλήρος, οι τα πρώτα φέροντες και ο πιστός με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς το Μέγα Λειβάδι, όπου εγένοντο με πλήρη εκκλησιαστικὴ τὰξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και η Θεία Λειτουργία.
  
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  ευχαρίστησε τους ιερείς της νήσου για την κοπιώδη προετοιμασία της τελετής, τον Δημαρχο Σερίφου,κ. Αντ. Αντωνάκη, για την πρόνοιά του να προσφέρει τεχνική υποστήριξη, ώστε όσοι ευρίσκονταν

στον αύλιο χώρο του Ναού να παρακολουθούν τα δρώμενα εντός αυτού, την Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αθήναις Σεριφίων και τους  πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι παρηκολούθησαν με ιδιαίτερη κατάνυξη την τελετή.
 
Στη συνεχεια όλοι κατευθύνθηκαν προς το παρακείμενο Ηρώο των πεσόντων Μεταλλωρύχων, επί του οποίου ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση, εξεφωνήθησαν ομιλίες και κατετέθησαν στέφανοι, με τη γενική ευχή να γίνει από όλους σεβαστό το οκτάωρο εργασίας, να σταματήσουν οι απολύσεις και να μη γίνεται εκμετὰλλευση της ανθρώπινης εργασίας.
Πηγή : http://www.imsyrou.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...