Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη
Ένας τεράστιος λαγοκέφαλος που φτάνει περίπου το μισό μέτρο σε μήκος, αλιεύτηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.Όπως αναφέρει το fishingmania.gr, ο λαγοκέφαλος ο οποίος έχει πλημμυρίσει τις ακτές της ανατολικής Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας είναι το δεύτερο πιο τοξικό ζώο στον πλανήτη.
Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη. Είναι εξαιρετικός θηρευτής, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το οικοσύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ένας λαγοκέφαλος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους. Η τοξίνη του είναι 1250 φορές πιο ισχυρή από το κυάνιο και δεν υπάρχει αντίδοτο.Ένας τεράστιος λαγοκέφαλος που φτάνει περίπου το μισό μέτρο σε μήκος, αλιεύτηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει το fishingmania.gr, ο λαγοκέφαλος ο οποίος έχει πλημμυρίσει τις ακτές της ανατολικής Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας είναι το δεύτερο πιο τοξικό ζώο στον πλανήτη.
Πιο τοξικό από την πιο επικίνδυνη κόμπρα, και από τον πιο θανατηφόρο σκορπιό, από την πιο δηλητηριώδη αράχνη. Είναι εξαιρετικός θηρευτής, αποτελεί μία σοβαρή απειλή για το οικοσύστημα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Ένας λαγοκέφαλος έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους. Η τοξίνη του είναι 1250 φορές πιο ισχυρή από το κυάνιο και δεν υπάρχει αντίδοτο.
Ο λαγοκέφαλος ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά μετά το 2003 εμφανίστηκε στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο. Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Πηγή : http://www.protothema.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου