7 Αυγ 2017

Αναπτυξιακά έργα σε τροχιά υλοποίησης στη Σίφνο - Συνάντηση εργασίας Λεονταρίτη με έπαρχο και δήμαρχο

Συνάντηση εργασίας με τον έπαρχο Μήλου Νίκο Βενάκη και τον δήμαρχο Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των ενεργειών για την πρόοδο των ενταγμένων και των υπό δημοπράτηση έργων που αφορούν στο δήμο Σίφνου. Ειδικότερα, δόθηκε βαρύτητα στην υλοποίηση των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου της Σίφνου, των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού των κεντρικών οικισμών του Δήμου Σίφνου, της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, της κατασκευής κόμβου στην περιοχή Πλακωτό, αλλά και της ανάπλασης του λιμένα και της παραλιακής ζώνης Καμαρών.
Για έργα που έχουν «μέγιστο κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο» και «απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» έκανε λόγο ο κ. Λεονταρίτης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια «παραγωγική σχέση» μεταξύ της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής, με τη δεύτερη να καλύπτει «υστερήσεις, δυσλειτουργίες και παθογένειες» από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που διαπιστώνω ότι - κάτω από δυσχερείς συνθήκες και πολύπλευρη κρίση - η προσπάθειά μας να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τέτοιου είδους έργα, αναπτυξιακά, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το περιβάλλον, ενισχύουν την οδική ασφάλεια, δημιουργούν υποδομές κατάλληλες για τους επισκέπτες και τον τουρισμό, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, που θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του, έχοντας συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της Σίφνου.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...