19 Αυγ 2017

Στη Σύρο ο πρέσβης των ΗΠΑ - Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Τουρισμός και επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt.
Τον Πρέσβη συνόδευαν ο Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Brian Hoyt και ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, επίσης από το οικονομικό τμήμα της Πρεσβείας, που είχε επιφορτιστεί με τη μετάφραση.
Οι στόχοι της Περιφέρειας σε πρωτογενή τομέα και τουρισμό
Αφού υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των πολιτικών που ασκεί η Περιφέρεια είναι η εξωστρέφειά τηςη ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και του πρωτογενή τομέαη οικονομική ανάταξη και η καθιέρωση της διεθνούς παρουσίας της, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο κ. Λεονταρίτης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών.
Ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε έμφαση στις μοναδικές φυσικές ομορφιές τους, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Αμερικανούς, καθώς και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες και τις επενδυτικές ευκαιρίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση της πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios και κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.
Ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών για το Νεώριο
Ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε, επίσης, να μιλήσει για το ναυπηγείο της Σύρου, εκφράζοντας την ελπίδα του οι διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς επενδυτές να έχουν «αίσιο τέλος», αφού - όπως είπε - η στήριξη των επενδυτών από την αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη «ασφάλεια» στην επένδυση.
«Στόχευση της Περιφέρειας είναι η προσέλκυση και διευκόλυνση επενδυτικών δραστηριοτήτων. Εργαζόμαστε σταθερά και εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου η Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο να καταστούν ανταγωνιστικοί προορισμοί για επενδύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.
«Σημαντική η συνάντηση για την ενδυνάμωση των σχέσεων»
Από πλευράς του, ο κ. Pyatt εξέφρασε την πρόθεση της Αμερικανικής Πρεσβείας να συμβάλλει στα ανωτέρω και ευχαρίστησε τον κ. Λεονταρίτη για την υποδοχή, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.
Τόσο ο Αμερικανός διπλωμάτης, όσο ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισαν τη συνάντηση ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε θέματα αναπτυξιακού, οικονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος κι ανανέωσαν το ραντεβού τους.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...