20 Αυγ 2017

Ελπίδες διάσωσης του αρχαίου Πύργου του Αγίου Πέτρου στην Άνδρο

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Άνδρου με μεγάλη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία, ο αρχαίος Πύργος του Αγίου Πέτρου, ίσως νικήσει τελικά την μάχη με τον χρόνο, καθώς - παρόλο που είναι μοναδικά διατηρημένος - κινδυνεύει με κατάρρευση.
Η διάσωση του Πύργου έχει γίνει σκοπός ζωής για τον εκδότη του οίκου Gutenberg Γιώργο Δαρδανό, ο οποίος - έχοντας στο πλευρό του ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «Το Γαύριο» - προσπαθεί να κινητοποιήσει αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να ξεπεράσει (παράλογα πολλές φορές) γραφειοκρατικά εμπόδια, κάτι που μετά από πενήντα και πλέον χρόνια, φαίνεται πως καταφέρνει.
pyrgos agioy petroy 2

Έτσι, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη διάσωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις στήριξης και χρηματοδότησης του έργου από την Πολιτεία. Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, αυτό φαίνεται τόσο από την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει τις πρώτες άμεσες εργασίες με το ποσό των 20.000 ευρώ, από τις ενέργειες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του προϊσταμένου της κ. Αθανασούλη, όσο και από την πρόθεση της κυβέρνησης να συμβάλει στη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης από το Ειδικό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου, όπως προκύπτει από τις συνεννοήσεις με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο βουλευτής εξήρε τις προσπάθειες του Φιλοπρόοδου Ομίλου και ιδιαίτερα του κ. Δαρδανού, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε διαθέσιμος να συμμετέχει σε όλες τις επόμενες αναγκαίες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση αυτού του σημαντικού έργου.
(φωτό: lifo.gr)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...