20 Αυγ 2017

Η Κίμωλος καταγγέλλει τoν «δανεισμό» αντλίας από την μονάδα αφαλάτωσης!

Επιστολή στον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, καθώς και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Λεονταρίτη Γεώργιο, τον Δήμαρχο Κιμώλου και τα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου, τον Δήμαρχο Μήλου και τα Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, τους Βουλευτές Νομού Κυκλάδων και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέστειλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αργυρώ Λογοθέτη καταγγέλλοντας την προσπάθεια για «Δανεισμό» των μηχανημάτων της μονάδας αφαλάτωσης της Κιμώλου.
Η κα. Λογοθέτη αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στις 27/7/2017 γίναμε μάρτυρες προσπάθειας αποσύνδεσης κατά τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, υπεξαίρεσης κατά το συνδυασμό μας, τμήματος του εξοπλισμού της προς εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης που βρίσκεται στο νησί μας, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε ανοίξει τα κοντέινερ, ποια ήταν η ιδιότητα του και με την εντολή ποιου προέβη στην συγκεκριμένη πράξη.
Ειδικότερα, σε παρακείμενο του βενζινάδικου χώρο έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερ που περιέχουν τα μέρη της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού μας. Δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας (τα στοιχεία του εφόσον ζητηθούν είναι στη διάθεσή σας) βρέθηκε τυχαία στο βενζινάδικο για προσωπική του εργασία και αντιλήφτηκε ότι υπήρχε κάποια δραστηριότητα στο χώρο αυτό, πλησιάζοντας δε για να δει τι συμβαίνει εντόπισε κάποιο άτομο να εκτελεί εργασίες αποξήλωσης μιας αντλίας. Αμέσως ζήτησε να μάθει την ταυτότητα και την ιδιότητα του ατόμου αυτού λαμβάνοντας την απάντηση ότι ήταν υπάλληλος της προμηθεύτριας εταιρείας SYCHEM και είχε λάβει εντολή από την εταιρεία του να προβεί στην εν λόγω εργασία. Κατόπιν ο σύμβουλος του συνδυασμού μας ζήτησε από το άτομο αυτό να διακόψει τις εργασίες που εκτελούσε. Ακολούθως ο υπάλληλος τηλεφώνησε στην εταιρεία του, υποθέτουμε, και ζήτησε από τον δημοτικό μας σύμβουλο τα στοιχεία του τα οποία και έδωσε στον άνθρωπο με τον οποίο συνομιλούσε.
Ο δημοτικός μας σύμβουλος παραμένοντας στο χώρο με ενημέρωσε τηλεφωνικά για το συμβάν ρωτώντας με ταυτόχρονα αν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση από το Δήμαρχο. Του απάντησα ότι ουδέποτε συνέβη αυτό και ζήτησα να συνομιλήσω με τον υπάλληλο ο οποίος επανέλαβε και σε μένα την ιδιότητα του και την αποστολή του ήτοι την αφαίρεση της αντλίας και τη μεταφορά της στο νησί της Μήλου. Ακολούθως ζήτησα από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μου να παραμείνει εκεί όσο εγώ θα επικοινωνούσα με το δήμαρχο για να μάθω τι συμβαίνει, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό, (κάτι που δεν προτιθέμεθα να αμφισβητήσουμε εφόσον ενημερώθηκε από εσάς προφορικώς και κατόπιν γραπτώς μετά το συμβάν, (Συνημμένο 1)).
Λογικό λοιπόν ήταν να κινηθούμε ανάλογα ώστε να αποτρέψουμε μια πράξη η οποία αρχικά και τονίζω λόγω της παντελούς έλλειψης οποιασδήποτε γραπτής ή έστω προφορικής ενημέρωσης, όπως παραδέχεται και η εταιρεία SYCHEM, με το άνευ αριθμού πρωτοκόλλου εξερχομένου της 28ης/7/2017 απειλητικού περιεχομένου εγγράφου της, για το θέμα αυτό, ήταν σαφέστατα παράνομη.
Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ως παράταξη, γείτονες της Μήλου και Άνθρωποι, συμμεριζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος του προβλήματος το οποίο έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στη Μήλο σχετικά με το νερό, μιας και η Κίμωλος όπως είναι γνωστό βιώνει το πρόβλημα αυτό εδώ και χρόνια και ξέρουμε από πρώτο χέρι τι θα πει να μην έχεις επάρκεια νερού και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, σε αντίθεση με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento της Κυριακής 30/7/2017 όπου στη σελίδα 22 αυτής φέρεται ότι εσείς είπατε ότι στο νησί μας λειτουργεί η αφαλάτωση. Γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται και τις συνέπειες που έχουν όσον αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη ζημιά που προκαλεί στο τουριστικό προϊόν του τόπου.
Ο τρόπος που «επιλέχθηκε» για να λυθεί το πρόβλημα της γείτονος Μήλου, ήτοι η αφαίρεση λειτουργικών τμημάτων της ανενεργούς, άνευ υπαιτιότητάς μας, μονάδας αφαλάτωσης του νησιού μας, άνευ οποιαδήποτε ενημέρωσης είναι καταδικαστέος και αυτό οφείλετε να το ομολογήσετε.»
Πηγή : https://www.mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...