15 Αυγ 2017

Κουφονήσια... POS έχουμε εδώ και μία δεκαετία Κύριοι

Καθημερινά έχουμε άρθρα σε Πανελλαδικό επίπεδο όπου γίνεται αναφορά στα κακώς κείμενα της αγοράς. Και κυρίως στη μάχη που δίνει το κράτος ώστε να μπορέσει να περιορίζει τη φοροδιαφυγή. Και περιγράφονται με γλαφυρό είναι η αλήθεια τρόπο οι κινήσεις των επιχειρηματιών σε μία προσπάθεια να …ξεφύγουν από τον έλεγχο. Όπως στην περίπτωση της γυναίκας – επιχειρηματία στην Σάμο που επιχείρησε τηλεφωνικά να απειλήσει υπάλληλο εφορίας ή αυτού στην Πάτμο που χειροδίκησε εναντίον υπαλλήλου του ΣΔΟΕ… Και βέβαια αρκετές φορές έχουμε διαρροή πληροφορίες για τον τρόπο που οι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν… Όπως στη περίπτωση επιχείρησης στη Κρήτη όπου στην απόδειξη δεν υπήρχε ΑΦΜ και ΔΥΟ…
Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά.. Αυτή που αναφέρει ότι εύκολα στοχοποιούνται οι επιχειρηματίες ως άλλοθι για προβλήματα και αδυναμίες της Κυβέρνησης.
Και φτάνουμε σε χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» με τίτλο « ο πόλεμος των ελεγκτών στα νησιά» και στο οποία αναφέρεται ότι «Οι έλεγχοι που διενεργούνται από πολυμελή κλιμάκια στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο, αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, αποκάλυψαν ορισμένες συμπεριφορές από πλευράς επιχειρηματιών, όπως ότι:
• Η καταβολή μετρητών επιβραβεύεται συνήθωs από τους ιδιοκτήτες- διαχειριστές καταστημάτων εστίασης με… εκπτώσεις.
• Εντοπίζονται ταμειακές μηχανές μη δηλωμένες αλλά και περιοχές ολόκληρες, όπως το Κουφονήσι, όπου δεν υπάρχουν POS.
• Απειλούνται ελεγκτές, όπως συνέβη στη Σάμο, ή ασκείται βία εναντίον τους, όπως συνέβη στα Χανιά».
Να πούμε την αλήθεια μας παραξένεψε που ένα ολόκληρο νησί (Κουφονήσι) εμφανίζεται χωρίς POS… Μάλιστα, κάναμε λογοπαίγνιο με το γεγονός ότι σε όλο το νησί υπάρχει ένα ή δύο ΑΤΜ… Και σίγουρα η αναφορά του συνάδελφου θα έγινε πάνω στην υπερβολή του λόγου. Μην ξεχνάμε ότι το γειτονικό Κουφονήσι, η Μύκονος των Μικρών Κυκλάδων αποτελεί έναν από τους πλέον γρήγορα αναπτυσσόμενους προορισμούς και η παρουσία των οικονομικών κλιμακίων είναι κάτι περισσότερο από τακτική. Δεν θα το είχαν παρατηρήσει νωρίτερα;
Και χθες αργά από επιχειρηματία του νησιού (ΚΠ τα αρχικά του) πήραμε την απάντηση που λογικά περιμέναμε ή πιο σωστά θα έπρεπε να την είδαμε δώσει εμείς και ζητάμε συγνώμη … «Προς ενημέρωση της εφημερίδας σας, στο Κουφονησί υπάρχουν POS εδώ και μια δεκαετία. Ενημερώστε παρακαλώ και την "Καθημερινή" όπου κακοπληρώνουν τόσο πολύ τους αρθρογράφους τους που ούτε λεφτά για εισιτήρια δεν έχουν να έρθουν στο νησί αλλά αντ' αυτού καταφεύγουν σε φανταστικά σενάρια για καταφέρνουν να αρθρογραφούν...»
Δυστυχώς…. Μερικές φορές μία συγνώμη δεν είναι αρκετή… 
Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...