Day beds στην αμμουδιά, προσεγμένες γεύσεις σε ατμοσφαιρικές βεράντες,
ποιοτικά κοκτέιλ σε ωραίες μπάρες και ανεβασμένη διάθεση από νωρίς. Από
τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο μέχρι την Ίο, τη Σέριφο και τη
Νάξο, σταχυολογούμε τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κυκλαδίτικο beach
life par excellence.
«JackieO’ Beach», Μύκονος
Από τα πλέον κομψά μαγαζιά όχι μόνο της Μυκόνου αλλά και της ευρύτερης... Μεσογείου και σίγουρα εκείνο με το πιο ενδιαφέρον μείγμα κόσμου σε όλο το νησί. Τη happy ατμόσφαιρα πυροδοτούν από νωρίς τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από το JackieO’ team και απογειώνουν τα απογευματινά drag shows στην πισίνα, για τα οποία αδειάζει όλο το Σούπερ Παραντάις. Μεγαλύτερο είναι πλέον το concept store στην κορυφή του πανέμορφου beach complex, καθώς αγκαλιάζει και την pop up boutique του γνωστού σχεδιαστή (και προσωπικού φίλου των ιδιοκτητών Μιχάλη Σιγκούνα και Carsten Stehr ) Neil Barrett, ενώ σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας και τον Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος επιμελείται το μενού του εστιατορίου. Από τα καλύτερα φετινά του πιάτα το «βλιτόρυζο» με αβγοτάραχο και γιαούρτι με μελάνι σουπιάς, το μυκονιάτικο λαβράκι σασίμι με αχινό και passion fruit, η tostada με ταρτάρ μαγιάτικο και υγρό ζελέ λάιμ, και το μπριζολάκι iberico με πουρέ μαϊντανόριζας και βερίκοκα.
«Seaside by Notos», Σαντορίνη Από
τα ομορφότερα, στιλάτα και cool ρεστοράν του νησιού, στην παραλία του
Αϊ-Γιώργη, στην άκρη του Περίβολου. «Ενορχηστρωμένο» από τον πληθωρικό
και χαλαρό σεφ Τάσο Μπαχαρίδη, ο οποίος προσέχει και την παραμικρή
λεπτομέρεια: από τις αναπαυτικές ξαπλώστρες που ακουμπάνε στη «μαύρη»
άμμο μέχρι την προνομιούχα βεράντα του εστιατορίου, που περιλαμβάνει
ακόμη μεγάλη μπάρα και sushi corner. Εντυπωσιακό food styling και
γενναιόδωρες σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν δημιουργικά Ελλάδα, Μεσόγειο και
Άπω Ανατολή στο πολυσέλιδο μενού, που θυμίζει coffee table book. Φέτος
εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τα υψηλού επιπέδου επιδόρπια του άρτι αφιχθέντος
pastry chef Δημήτρη Ταρατσίδη.
«Erego», Ίος Το εντυπωσιακό beach
bar & resto άνοιξε μόλις φέτος τις πόρτες του στην παραλία της
Κουμπάρας ως η πιο πρόσφατη προσθήκη στο portfolio του ομίλου LuxurIos,
με πολλές κι εξίσου εντυπωσιακές προτάσεις στο νησί («Pathos Sunset Restaurant», «Agalia Luxury Suites»
κ.ά. ). Παραλία με διαμόρφωση σε εξωτικό ύφος, μεγάλη πισίνα για
lounging και τεράστιος χώρος εστιατορίου με comfort και λίγο πειραγμένες
ελληνικές γεύσεις, σε επιμέλεια του Γκίκα Ξενάκη. Στην πρόσφατη
επίσκεψή μας απολαύσαμε, μεταξύ άλλων, την ταραμοσαλάτα με τσιπς
παντζαριού, το χούμους με μαριναρισμένες σταφίδες, το λαβράκι
μαριναρισμένο σε «Y-ouzo» (yuzu και ούζο ) και τον μουσακά με κρέμα
γιαουρτιού. (6975403000 )
«Palm Beach», Πάρος
Μια νέα πρόταση με αέρα που ταιριάζει στο νησί είναι αυτό το πολύ όμορφο beach bar-restaurant, που απλώνεται σε μεγάλο χώρο ακριβώς πάνω από την παραλία της Αγίας Ειρήνης. Οι ξαπλώστρες είναι αραιά τοποθετημένες, όπως και οι καναπέδες, κάτω από αρμυρίκια ή ομπρέλες, ενώ το εστιατόριο και το μπαρ στήνουν τα άνετα τραπέζια τους σε δύο διαφορετικές κατάλευκες βεράντες με φόντο φοίνικες κι ελιές. Ο Γάλλος σεφ προτείνει ένα μικρό μενού με ελαφριές, casual γεύσεις, με μεσογειακές κι έθνικ αναφορές, όπως σαλάτα με γαρίδες, γκρέιπφρουτ, φιστίκια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, τατάκι τόνου, γκασπάτσο με ξινομυζήθρα αλλά και μπέργκερ και πάστα ημέρας.
«Beach House», Αντίπαρος
Δημιούργημα του Ιάσονα Τσάκωνα, του ανθρώπου που έφερε το luxury real estate στο νησί, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής απλώνοντας στρώματα και comfy καθιστικά από παλιές παλέτες στην παραλία Απάντημα κι έχοντας στα μετόπισθεν χώρο για θεραπείες και στιλάτες μικρές μπουτίκ, ενώ στην πορεία απέκτησε και κομψές κυκλαδίτικες σουίτες, εναρμονισμένες με την back to basics φιλοσοφία του. Τις μοντέρνου ύφους ελληνικές γεύσεις, που επιμελείται το team του γνωστού αθηναϊκού μπαρ «Nixon», θα δοκιμάσετε σε ένα απλό και χαλαρό setting παραλιακής ταβέρνας, σε υπερυψωμένη βεράντα πάνω από την όμορφη αμμουδιά. Τα ωραία κοκτέιλ, πάλι, στη μεγάλη ντιζαϊνάτη μπάρα – μαζί με non alcohol προτάσεις και detox χυμούς. Νέα προσθήκη το kids house, με δημιουργική εικαστική απασχόληση για παιδιά σε συνεργασία με την πρωτοπόρα στο χώρο ομάδα Playroom Arts & Crafts.
«Yazoo Summer Bliss», Νάξος Το απλό
beach bar που άνοιξαν τα αδέρφια Γιώργος και Κώστας Παπαδάκης στην
παραλία της Πλάκας το 2004 έχει εξελιχτεί σε μια ολοκληρωμένη πρόταση
ποιοτικής καλοκαιρινής απόλαυσης, που ξεκινάει από το πρωί με πρωινό στη
lounge area και χαλάρωση στις ξαπλώστρες με φόντο τους κέδρους και τους
αμμόλοφους. Ο σεφ Παναγιώτης Ιωάννου προτείνει μια σύζευξη κρητικής (
τα αδέρφια κατάγονται από το Ρέθυμνο ) και αξιώτικης κουζίνας, με
προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες των δύο τόπων: σιουφιχτές μακαρούνες
Ηρακλείου με κρέμα από γραβιέρα και αρσενικό Νάξου, αρνάκι από την
Κόρωνο με ξινόχοντρο από τα Χανιά και μελιτζάνα, αξιώτικο μοσχαρίσιο
φιλέτο από τον Κινίδαρο με αλάτι καπνισμένο σε οξιά, γνήσια κρητική
σαλάτα χωρίς τυρί, αλλά με αβγό και πατάτα. Από το μποστάνι τους
προμηθεύονται τα μυριστικά και τις φράουλες που χρησιμοποιούν στα
κοκτέιλ, τα οποία κάνουν θραύση κατά την ώρα του μαγικού ηλιοβασιλέματος
της Πλάκας, ενώ δεν λείπουν και οι σπέσιαλ βραδιές, όπως αυτές με τον
Cayetano ( 12/8 ) και τα Κίτρινα Ποδήλατα ( 18/8 ). ( 2285041233 )
«Porto Koundouros», Τζια
Στην προστατευμένη από τους ανέμους πλαζ του Κούνδουρου, στα νότια της Τζιας, οικογένειες και όχι μόνο βρίσκουν τον παράδεισό τους σε ένα μεγάλο παραλιακό πολυχώρο, με αναπαυτικές ξαπλώστρες, καφετέρια-μπαρ, παιδότοπο, ακόμη και ανοιχτό θεατράκι, όπου φιλοξενούνται παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μετά το μπάνιο εξασφαλίστε τραπέζι στο κεντρικό εστιατόριο «Άλας», με τα ωραία του τραπέζια μοιρασμένα σε ξύλινο ντεκ πάνω στην παραλία και πιάτα από την ελληνική κουζίνα, στην πλειονότητά τους βατά και καλά εκτελεσμένα, χωρίς όμως να λείπουν και οι εκπλήξεις που κάνουν τη διαφορά. Επίσης, κρέας και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. (2288031111 )
«Calma Drinks & Bites», Σέριφος Στο
νησί που εξακολουθεί να κρατάει τις πανέμορφες και πολυάριθμες παραλίες
του πεισματικά «παρθένες», οφείλοντας σε αυτό κομμάτι της ακατέργαστης
γοητείας του, είναι η μάλλον μοναδική οργανωμένη πρόταση, με ξαπλώστρες
και τραπεζάκια στην αμμουδιά του Αυλόμωνα, κοντά στο λιμάνι. Το πρωί
είναι η χαρά των οικογενειών, αφού όταν φυσάει παντού εκεί κόβει,
αργότερα ωστόσο στρώνουν μαξιλάρες και η διάθεση είναι πιο lounge. Απλό
και συμπαθητικό φαγητό: από μεζέδες μέχρι μπέργκερ και club sandwich. (
2281052328 )
Πηγή : http://www.athinorama.gr
«JackieO’ Beach», Μύκονος
Από τα πλέον κομψά μαγαζιά όχι μόνο της Μυκόνου αλλά και της ευρύτερης... Μεσογείου και σίγουρα εκείνο με το πιο ενδιαφέρον μείγμα κόσμου σε όλο το νησί. Τη happy ατμόσφαιρα πυροδοτούν από νωρίς τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από το JackieO’ team και απογειώνουν τα απογευματινά drag shows στην πισίνα, για τα οποία αδειάζει όλο το Σούπερ Παραντάις. Μεγαλύτερο είναι πλέον το concept store στην κορυφή του πανέμορφου beach complex, καθώς αγκαλιάζει και την pop up boutique του γνωστού σχεδιαστή (και προσωπικού φίλου των ιδιοκτητών Μιχάλη Σιγκούνα και Carsten Stehr ) Neil Barrett, ενώ σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας και τον Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος επιμελείται το μενού του εστιατορίου. Από τα καλύτερα φετινά του πιάτα το «βλιτόρυζο» με αβγοτάραχο και γιαούρτι με μελάνι σουπιάς, το μυκονιάτικο λαβράκι σασίμι με αχινό και passion fruit, η tostada με ταρτάρ μαγιάτικο και υγρό ζελέ λάιμ, και το μπριζολάκι iberico με πουρέ μαϊντανόριζας και βερίκοκα.
Μια νέα πρόταση με αέρα που ταιριάζει στο νησί είναι αυτό το πολύ όμορφο beach bar-restaurant, που απλώνεται σε μεγάλο χώρο ακριβώς πάνω από την παραλία της Αγίας Ειρήνης. Οι ξαπλώστρες είναι αραιά τοποθετημένες, όπως και οι καναπέδες, κάτω από αρμυρίκια ή ομπρέλες, ενώ το εστιατόριο και το μπαρ στήνουν τα άνετα τραπέζια τους σε δύο διαφορετικές κατάλευκες βεράντες με φόντο φοίνικες κι ελιές. Ο Γάλλος σεφ προτείνει ένα μικρό μενού με ελαφριές, casual γεύσεις, με μεσογειακές κι έθνικ αναφορές, όπως σαλάτα με γαρίδες, γκρέιπφρουτ, φιστίκια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, τατάκι τόνου, γκασπάτσο με ξινομυζήθρα αλλά και μπέργκερ και πάστα ημέρας.
Δημιούργημα του Ιάσονα Τσάκωνα, του ανθρώπου που έφερε το luxury real estate στο νησί, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής απλώνοντας στρώματα και comfy καθιστικά από παλιές παλέτες στην παραλία Απάντημα κι έχοντας στα μετόπισθεν χώρο για θεραπείες και στιλάτες μικρές μπουτίκ, ενώ στην πορεία απέκτησε και κομψές κυκλαδίτικες σουίτες, εναρμονισμένες με την back to basics φιλοσοφία του. Τις μοντέρνου ύφους ελληνικές γεύσεις, που επιμελείται το team του γνωστού αθηναϊκού μπαρ «Nixon», θα δοκιμάσετε σε ένα απλό και χαλαρό setting παραλιακής ταβέρνας, σε υπερυψωμένη βεράντα πάνω από την όμορφη αμμουδιά. Τα ωραία κοκτέιλ, πάλι, στη μεγάλη ντιζαϊνάτη μπάρα – μαζί με non alcohol προτάσεις και detox χυμούς. Νέα προσθήκη το kids house, με δημιουργική εικαστική απασχόληση για παιδιά σε συνεργασία με την πρωτοπόρα στο χώρο ομάδα Playroom Arts & Crafts.
Στην προστατευμένη από τους ανέμους πλαζ του Κούνδουρου, στα νότια της Τζιας, οικογένειες και όχι μόνο βρίσκουν τον παράδεισό τους σε ένα μεγάλο παραλιακό πολυχώρο, με αναπαυτικές ξαπλώστρες, καφετέρια-μπαρ, παιδότοπο, ακόμη και ανοιχτό θεατράκι, όπου φιλοξενούνται παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μετά το μπάνιο εξασφαλίστε τραπέζι στο κεντρικό εστιατόριο «Άλας», με τα ωραία του τραπέζια μοιρασμένα σε ξύλινο ντεκ πάνω στην παραλία και πιάτα από την ελληνική κουζίνα, στην πλειονότητά τους βατά και καλά εκτελεσμένα, χωρίς όμως να λείπουν και οι εκπλήξεις που κάνουν τη διαφορά. Επίσης, κρέας και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. (2288031111 )
Βαλσάμης Δουκάκης vdoukakis@athinorama.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου