4 Φεβ 2018

«Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» ...και τοποθετεί φωτοβολταϊκά στην Ηρακλειά

Ύστερα από 4 χρόνια ένθερμης υποστήριξης από τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, ξεκίνησε το 5ο κατά σειρά ταξίδι του προγράμματος «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει». Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιμόρφωσης υποστηρίζεται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και η κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 5 kW στην οροφή του Γυμνασίου Ηρακλειάς που είναι πλέον γεγονός. Το σημαντικό σε αυτό το έργο είναι πως ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πουλάει την ενέργεια στον πάροχο και τα χρήματα που θα εισπράτει θα τα επιστρέφει στο σχολείο του μικρού νησιού. 

Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» και το 2018Στο πλαίσιο του προγράμματος και η κατασκευή φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 5 kW στην οροφή του Γυμνασίου Ηρακλειάς που είναι πλέον γεγονός. Το σημαντικό σε αυτό το έργο είναι πως ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα πουλάει την ενέργεια στον πάροχο και τα χρήματα που θα εισπράτει θα τα επιστρέφει στο σχολείο του μικρού νησιού.

 Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» και το 2018Η «Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει» και αυτή τη χρονιά ρίχνει άγκυρα σε απομακρυσμένους νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας, σπέρνοντας ιδέες και γνώσεις οικολογικού περιεχομένου στους μαθητές και στους κατοίκους των περιοχών που υλοποιείται, με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της διατήρησης της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων. 

Το πρόγραμμα «ταξιδεύει» τη γνώση προκειμένου να τη διασπείρει και να την κάνει προσβάσιμη στις εν λόγω περιοχές, μέσω ενός συνόλου ουσιαστικών δράσεων που ενσωματώνει προσιτές περιβαλλοντικές δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας. 

Για το 2018 η δράση περιλαμβάνει 15 σταθμούς: Σάμη Κεφαλλονιάς, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Ίος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Χάλκη, Κύθηρα, Χανιά Κρήτης, Ελαφόνησος, Δονούσα, Ηρακλειά, Μεσσηνία, Άρτα και Πρέβεζα. Τέσσερα χρόνια προσφοράς Το πρόγραμμα μέσα σε 4 χρόνια έχει υλοποιηθεί σε 40 νησιά και χωριά, το έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.849 μαθητές όλων των τάξεων, έχουν γίνει 251 εργαστήρια, ενώ στον σχεδιασμό του λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. 

Μέχρι και σήμερα, έχουν, επίσης, χορηγηθεί 25 ποδήλατα σε σχολεία, έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία 16 ηπειρωτικών περιοχών της χώρας και έχουν πραγματοποιηθεί εκδρομές μαθητών απομακρυσμένων περιοχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος έχει στηθεί η πρώτη αίθουσα διδασκαλίας εξωτερικού χώρου στην αυλή του 1ου Πεπαρήθειου Δημοτικού σχολείου της Σκοπέλου και στις αρχές του προσεχούς Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο σχολείο της Ηρακλειάς. 
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...