14 Σεπ 2018

Προσλήφθηκαν 1560 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα Ηχητικό

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν προσληφθεί συνολικά περισσότεροι από 2.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ενώ φέτος πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι έχουν προσληφθεί σε πρώτη φάση, 1.560 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Βασίλης Καραγιάννης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...

Ο κ. Β. Καραγιάννης, επισήμανε ότι κενά δεν υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκαπαίδευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τη δεύτερη ημέρα της σχολικής χρονιάς δεν είχαν διαπιστωθεί κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όμως κενά, όχι πολλά όπως διευκρίνισε, υπάρχουν στη δευτεροβάθμια, λόγω της ύπαρξης πολλών ειδικοτήτων, τα οποία όμως αναμένεται να καλυφθούν από τις προσλήψεις της β΄ φάσης, που αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα. 

 Όσον αφορά μεμονωμένα προβλήματα με κενά, όπως συνέβη πέρυσι στο Κουφονήσι όπου καθυστέρησε πολύ η κάλυψη της ειδικότητας πληροφορικής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα παρουσιαστούν τέτοια προβλήματα. 

 Συνολικά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσλήφθηκαν κατά την α΄φάση περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί και περίπου 500 εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 Τα κενά που υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, προσδιορίζονται σε βασικές ειδικότητες, μεταξύ των οποίων είναι φιλόλογοι και μαθηματικοί. Εξ’ αιτίας αυτών των κενών στη δευτεροβάθμια θα υπάρξουν και κάποια κενά ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, σημείωσε ακόμη ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας, ότι αυτό δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. 

 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, ευχήθηκε "καλή σχολική χρονιά, σε μαθητές, γονείς και βεβαίως στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποτελούν το βασικό συντελεστή και το μυστικό για την επιτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος."

 "Χωρίς το μάχιμο εκπαιδευτικό δεν γίνεται τίποτα. Και ο υποστηρικτικός μηχανισμός λειτουργεί για να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του ο μάχιμος εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη", τόνισε. 

 Σχετικά με τα προβλήματα στέγασης των εκπαιδευτικών, ο κ. Καραγιάννης είπε, ότι δυστυχώς, υπάρχουν. Έφερε δε ως παράδειγμα τα προβλήματα στέγασης που έχουν προκύψει στην Κω, ένα μεγάλο νησί, όπου κανείς δεν περίμενε να ανακύψει αυτό το πρόβλημα

 "Πρέπει, τόσο η κεντρική διοίκηση όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση να εργαστούν ώστε το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών να επιλυθεί με ένα μόνιμο τρόπο και να μην απαιτείται να αποδίδουν το μισό και πλέον μισθό τους για το ενοίκιο της στέγης, που σε νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι πολύ υψηλό", επισήμανε καταλήγοντας ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης 
Πηγή : https://www.cycladesvoice.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...