26 Σεπ 2018

Στη Χίο η 30η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου

Από τις 4 έως και τις 14 Οκτωβρίου, στο νησί της Χίου, θα διεξαχθεί η 30η συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου, θεσμός που έχει ριζώσει και έχει μεγάλη πολιτιστική προσφορά στη νησιωτική Ελλάδα. 

 Η ετήσια συνάντηση, στην πράξη ένα θεατρικό φεστιβάλ, πραγματοποιείται κάθε φορά και σε διαφορετικό νησί, δίνοντας στους κατοίκους του να απολαύσουν τη ν ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία από αρκετές και ιδιαίτερα δραστήριες θεατρικές ομάδες

.Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου «ιδρύθηκε το 2001 από 22 -αρχικά- μέλη στην Κω, έπ’ ευκαιρία της εκεί 14ης «Συνάντησης Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου», με στόχο τον συντονισμό της δράσης των μελών της, την ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας και την άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων μεταξύ των νησιών του Αιγαίου.Μέλη της Ομοσπονδίας είναι θεατρικές ομάδες που έχουν την έδρα τους σε νησί του Αιγαίου (Νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων) και πληρούν τους όρους που ορίζονται από το καταστατικό. Επίσης, αντεπιστέλλοντα μέλη μπορούν να γίνουν και θεατρικές ομάδες που έχουν έδρα στη Θράκη – Κρήτη και Κύπρο ή και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γ.Σ.». .
Κάντε Αριστερό Κλίκ πάνω στην εικόνα για καλύτερη ευκρίνεια 
 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πηγή : http://www.ert.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...