24 Σεπ 2018

«Άρχισαν τα όργανα» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Με αρχέγονες μουσικές «εισέβαλαν» στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στη Σύρο μουσικοί που συμμετέχουν στην 16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο νησί. Τσαμπούνες, τουμπιά, βιολιά και λαούτα ξεσήκωσαν τους περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι έσπευσαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τα τραγούδια και τις αυθεντικές μελωδίες, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να αρχίσουν και το τραγούδι!

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι μουσικοί από την αίθουσα της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στη σημασία της διαφύλαξης των παραδόσεων, ενώ προέτρεψε τους μεγαλύτερους σε ηλικία να συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν στη νέα γενιά τις γνώσεις τους και κυρίως την αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική των νησιών μας. Χαριτολογώντας δε, είπε ότι ενίοτε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο «αρχίζουν τα όργανα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην φετινή 16η Συνάντηση συμμετέχουν 250 μουσικοί από 18 νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, 

την Εύβοια και την Κρήτη, φοιτητές μουσικών σπουδών που δραστηριοποιούνται στην παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου, διακεκριμένοι εθνομουσικολόγοι, ηχολήπτες και σκηνοθέτες.

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...