30 Σεπ 2018

Τήνος: «Γοργόνα» και βυθιζόμενοι κάδοι αναμένονται στο λιμάνι

Μικρές δράσεις που δείχνουν ότι κάποιοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ..βιτρίνα αλλά και την πλήρη αναβάθμιση μίας περιοχής… Αναφερόμαστε στην χερσαία ζώνη του πολύπαθου λιμανιού της Τήνου μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου…

 Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tinostoday.gr είχαμε δύο αποφάσεις που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν.. 

 Η πρώτη αφορά την εικαστική παρέμβαση καθότι αποφασίστηκε η τοποθέτηση γλυπτού. Και όπως δήλωσε ο Γιάννης Σιώτος – δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου για την τοποθέτηση του γλυπτού «Ήταν μια ιδέα που είχαμε με τον κ. Φόρτωμα Αργύρη ο οποίος μας προσφέρει ένα γλυπτό να το τοποθετήσουμε στο λιμένα της Τήνου, στο πρότυπο της Κοπεγχάγη».

 Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια γοργόνα η οποία θα φαίνεται βυθιζόμενη. Θα τοποθετηθεί απέναντι από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. 

 Όσο για το δεύτερο θέμα… Αυτό έχει να κάνει με το περιβάλλον… 

Έχει να κάνει με την έγκριση τοποθέτησης οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης 1.100λ, σε συγκεκριμένο σημείο του Λιμένα Τήνου. 

Η πρόταση αυτή του δημάρχου Τήνου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου «πέρασε» ομόφωνα από την τελευταία συνεδρίαση. Σε δήλωση του ο κος Σιώτος ανέφερε τα ακόλουθα: «Καταλαβαίνετε πως εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη αναβαθμίζουμε και αισθητικά την παραλία της Τήνου». 

 Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού το συστήματος είναι ότι εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, ενώ είναι ευκολότερη και η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς έχουν συμπιεστεί με μεγάλο οικονομικό όφελος. 

Επίσης μειώνονται οι ρύπο εξαιτίας των κατά πολύ μικρότερων αριθμών δρομολογίων που απαιτούνται. Όλες οι λειτουργίες των εξωτερικών στελεχών για την συλλογή ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων υλικών είναι προσιτά στους χρήστες. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...