13 Σεπ 2018

Στήριξη των δήμων με επιστημονικό προσωπικό και με νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, υποσχέθηκε ο Αλ. Χαρίτσης

Ζητήματα οικονομικού και θεσμικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι απασχόλησαν την πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με το ΔΣ της ΚΕΔΕ.........

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί μία μόνιμη ομάδα συνεργασίας, αποτελούμενη από αιρετούς και στελέχη του υπουργείου, με αντικείμενο την επεξεργασία των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την άμεση εξεύρεση λύσεων. 

 Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.500 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στους ΟΤΑ. 

 Προανήγγειλε μάλιστα την προκήρυξη διαγωνισμού για 118 μόνιμες θέσεις επιστημονικού προσωπικού σε απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και κάλεσε τους αιρετούς να ενημερώσουν άμεσα το υπουργείο για τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν. 

 Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε, επίσης, τους δημάρχους ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλα τα ώριμα σχέδια που υπάρχουν στους δήμους, για να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. 

 Τις δύο πλευρές απασχόλησε επίσης η πάταξη της γραφειοκρατίας μέσω της αντιμετώπισης της επικάλυψης αρμοδιοτήτων.

 Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, για το σκοπό αυτό συστήνονται σχετικές επιτροπές, που προβλέπει ο «Κλεισθένης» και οι οποίες σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να εκδώσουν πόρισμα με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει καταλήξει το υπουργείο σε σχετικό θεσμικό πλαίσιο. «Μπορούμε μέχρι τον Μάιο του 2019 να κάνουμε πολλά για την αυτοδιοίκηση και αυτό θα γίνει εφόσον έχουμε μία καλή και παραγωγική συνεργασία. 

Σήμερα κάναμε ένα καλό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 Πηγή : http://mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...