15 Σεπ 2018

Νάξος: Το πρόβλημα στο νερό παραμένει ... γιατί;

Παρασκευή πρωί… Ανήμερα του Σταυρού. Μία από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με το ύδωρ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθότι σε όλες της Εκκλησίες γίνεται αγιασμός και στο inbox της ιστοσελίδας έρχεται η συγκεκριμένη φωτογραφία (σ.σ. η βασική, όπως και η πρώτη μετά το κείμενο). 

Αποστολέας μία μάνα που μένει στην περιοχή Έλλη στη Χώρα της Νάξου… Και η μοναδική της παρατήρηση: «Σας παρακαλώ πολύ. Πείτε μου; Μπορώ να κάνω μπάνιο το μωρό μου πέντε μηνών σ’ αυτό το νερό;»

 Αλήθεια, τι απάντηση μπορεί να δώσει κανείς σ’ αυτή τη γυναίκα; Ότι το νερό με βάση τις αναλύσεις όπως αναφέρει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι σε καλή κατάσταση; Μα η εικόνα σοκάρει… Την περασμένη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο βρέθηκαν μόλις δώδεκα Ναξιώτες για να ενημερωθούν για το θέμα του νερού στη χώρα της Νάξου..

 Η αλήθεια είναι ότι φέτος παρά την αύξηση της κίνησης και λογικά της κατανάλωσης (δεδομένο ότι το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου έκλεισε με άνοδο στο 10%) εκτός από τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στο δίκτυο κυρίως εκτός Νάξου και ορισμένες ημέρες που οι κεντρικές βρύσες εκτός οικίας δεν λειτούργησαν για μερικές ώρες, νερό έτρεχε στις βρύσες και καλύφθηκαν τα κενά…

 Η αλήθεια είναι επίσης, ότι κανείς Ναξιώτης εδώ και πολλά χρόνια νερό από την βρύση του σπιτιού του δεν πίνει. Επίσης, η αλήθεια είναι ότι η αύξηση της πώλησης εμφιαλωμένου νερού στη Νάξο αυξάνεται κάθε χρόνο με σχεδόν διψήφιους ρυθμούς… 

Έχουμε φτάσει στο σημείο να καταναλώνουμε περίπου 3000 κυβικά εμφιαλωμένο νερό την ημέρα (!!!!) Αλλά και πάλι το πρόβλημα υπάρχει. Το βίωσαν όλο τον Αύγουστο (και όχι μετά τις 31 Αυγούστου όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη) οι επιχειρηματίες κυρίως στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

 Με τα φίλτρα νερού να αλλάζουν κάθε εβδομάδα (στη καλύτερη) όταν ο μέσος όρος ζωής τους είναι τρεις μήνες… Οπότε; Τι συμβαίνει; Γιατί κανείς επίσημα δεν εξηγεί τι γίνεται; Ποιος θα πει σ’ αυτή τη μητέρα τι πρέπει να κάνει; Τόσο δύσκολο είναι να βγει μία ανακοίνωση; Έστω κι αυτή η απλή του στιλ «λόγω εισροής νερού από γεώτρηση στην κύρια δεξαμενή σήμερα οι βρύσες της Νάξου θα έχουν θολούρα».. Ούτε 20 λέξεις… 

 Τόσο δύσκολο είναι κάποιος να γράψει 20 λέξεις… Ναι. Κάποιος λέει «μα και που θα της πούμε θα της διαβάσει κανείς;» Πείτε εσείς και εάν διαβάσει έστω κι ένας την ανακοίνωση θα είστε κερδισμένοι… Δεν είναι κακό…

 Από τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα σε διαφορετικές γειτονιές της Χώρας Νάξου η εικόνα από το νερό που τρέχει η βρύση σοκάρει… Ναι δικαιολογίες πάντα υπάρχουν. Όπως το παλιό δίκτυο. Όπως η θολούρα από το νερό που έρχεται μέσα στη δεξαμενή. Όμως, ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει.

 Και όταν δεν γνωρίζει βάζει πολλά στο μυαλό του. Και είναι άδικο… Επικοινωνία δεν είναι κακό πράγμα. Και δεν κοστίζει. Όταν δεν επικοινωνείς, τότε κινδυνεύεις… Ααα και δεν είμαστε εμείς οι εχθροί του Δήμου. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...