13 Σεπ 2018

Μαρκέλλα Παραμυθιώτου: Στους 458 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στις Κυκλάδες Ηχητικό

Στη Σαντορίνη βρέθηκε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα, όπως η στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Συνολικά για τις Κυκλάδες ανέρχονται στους 458 οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων), ενώ για τη Σαντορίνη προσλήφθηκαν περισσότεροι από 50 αναπληρωτές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως διευκρίνισε η κ. Παραμυθιώτου, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου.Όσους αναπληρωτές ζητήσαμε για τα σχολεία των Κυκλάδων, προσλήφθηκαν, σημειώσε η κ. Παραμυθιώτου, προσθέτοντας ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία των νησιών του νομού, πρωινό και ολοήμερο, έγινε χωρίς προβλήματα. 

 Οποιοδήποτε πάντως πρόβλημα ανακύψει, θα αμτιμετωπιστεί κατά τη β΄ φάση προσλήψεων, πρόσθεσε.

 Όσον αφορά τη στέγαση των εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη η κ. Παραμυθιώτου είπε ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι το υψηλό μίσθωμα και γι αυτό στον αγιασμό απηύθυνε έκκληση να βοηθήσουν όσοι γονείς είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων χαμηλώνοντας το μίσθωμα που είναι πολύ υψηλό για ένα εκπαιδευτικό αφού για μια γκαρσονιέρα φτάνει στα 400 ευρώ το μήνα. 

 Ο δήμος Θήρας, όπως είχε δηλώσει και π δήμαρχος Νίκος Ζώρζος στην ίδια εκπομπή, θα καλύψει μέρος της προσωρινής διαμονής 150 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών για διάστημα 10 ημερών μέχρι να βρεθεί μόνιμη κατοικία. 

 Σε όλα τα σχολεία της Νάξου η στελέχωση και με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, όπως σημειώσε, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. 

 Τέλος, η Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, επισήμανε την αναγκαιότητα να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, αφού ο πολύ μεγάλος αριθμός πρόσληψης αναπληρωτών πέρσι και φέτος μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα έπρεπε όμως να αποτελεί την κανονικότητα και όχι οι εκπαιδευτικοί να είναι κάθε νέα σχολική χρονιά με μια βαλίτσα στο χέρι.

 Ακούστε αναλυτικά τι είπε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων 

Πηγή : https://www.cycladesvoice.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...