28 Σεπ 2018

Φοροελαφρύνσεις σε όσους νοικιάζουν σπίτια σε δημόσιους υπαλλήλους ζητούν οι δήμαρχοι Μυκόνου και Σαντορίνης

Την παροχή κινήτρων και πιο συγκεκριμένα τη λήψη μέτρων φοροαπαλλαγής/φοροελάφρυνσης για ιδιοκτήτες κατοικιών σε Μύκονο και Σαντορίνη, οι οποίες ενοικιάζονται σε δημόσιους υπαλλήλους, προτείνουν οι δήμαρχοι των δύο νησιών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί - σε σημαντικό βαθμό - το πρόβλημα με την ανεύρεση κατοικίας που αντιμετωπίζουν οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κάθε χρόνο. 

 Σύμφωνα με την επιστολή των κ.κ. Κουκά και Ζώρζου προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Πιτσιλή, η οποία εστάλη στις 31 Ιουλίου 2018, στόχος αυτής την πρωτοβουλίας είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν τα σπίτια τους σε προσιτές τιμές σε δημόσιους υπαλλήλους. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι Δήμοι Μυκόνου και Θήρας έχουν ήδη λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ωστόσο το κεντρικό κράτος θα πρέπει άμεσα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, καθώς αρκετές δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Σχολεία, ΔΟΥ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, ΕΦΚΑ) στα δυο νησιά παραμένουν υποστελεχωμένες, επηρεάζοντας έτσι και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. 

Πηγή :http://www.naxostimes.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...