30 Σεπ 2018

Ευτυχώς εξασθενημένος έφτασε στις Κυκλάδες ο κυκλώνας Ζορμπάς

Έφτασε τελικά στην Σέριφο ο κυκλώνας "Ζορμπάς", αλλά ευτυχώς εξασθενημένος όσον αφορά τους ανέμους. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες κατευθύνσεις, χωρίς όμως να έχουν την ένταση που περιμέναμε, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Βέβαια όσο περνά η ώρα φαίνεται να ενισχύονται. Το μόνο καλό στο πέρασμα του "Ζορμπά" έχει φέρει αρκετή βροχόπτωση, που τόσο έχουμε ανάγκη. 
Στο Αιγαίο το φαινόμενο μετακινούμενο έπληξε μέρος των Δυτικών Κυκλάδων. Άνδρος και Βόρειες Κυκλάδες δεν επλήγησαν. 


Κάτι που έκανε πολλούς συμπατριώτες μας να θεωρήσουν αστείες τις συνεχείς προειδοποιήσεις των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ. 

Όμως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τις πήραν - και σωστά - στα σοβαρά και σταμάτησαν (αν και Σαββατοκύριακο που υπάρχει κίνηση) τα δρομολόγια τους περιμένοντας το πέρασμα του Ζορμπά. 
 Πρακτικά όσους "χόρεψε" ο Ζορμπάς... "χόρεψε"! 

Και κοιτώντας τα συνεχή δελτία ειδήσεων διαπιστώνει κανείς πως από όπου πέρασε έγιναν καταστροφές και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση (διακόπηκαν κυκλοφορίες στις Εθνικές Οδούς, στην Καλαμάτα τεράστια κύματα σάρωσαν την παραλία, στο Άργος και στο Κρυονέρι η βροχή έφτασε σε ύψος ρεκόρ). https://cyclades24.gr/2018/09/eikones-apo-to-perasma-tou-zormpa-kai-tis-katastrofes-pou-proklaese/

Ας λέμε ότι εμείς σταθήκαμε τυχεροί αντί να παίρνουμε αψήφιστα τον καιρό και να αγνοούμε τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων. Από άγνοια ή αδιαφορία χάνονται πολλές φορές ζωές και περιουσίες. Ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα μας βρίσκει προετοιμασμένους...


Σήμερα Κυριακή 
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται αρχικά σε όλη σχεδόν τη χώρα, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα δυτικά και την Πελοπόννησο και προς το βράδυ στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. 
Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 6 έως 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. 

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, το δρομολόγιο της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018, του πλοίου μας H/S SPEEDRUNNER 3 από Πειραιά 11:00 για Σέριφο - Σίφνο – Μήλο και επιστροφή ακυρώνεται. 

 Το δρομολόγιο θα εκτελεστεί μετά την προβλεπόμενη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 01/10/2018 ως ακολούθως: Πειραιάς (07:30) - Σέριφος (10:15-10:25) - Σίφνος (10:55-11:05) - Μήλος (12:05-12:20) - Σίφνος (13:20-13:30) - Σέριφος (14:00-14:10) - Πειραιάς (17:00)

 Πηγή : Με πληροφορίες από Καθημερινή -εν Ανδρωgr -και που θεός gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...