30 Σεπ 2018

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τον θεματικό τουρισμό

Σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις θεματικές μορφές τουρισμού, που αποσκοπεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, όπως είπε σήμερα Πέμπτη η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα στον χαιρετσιμό της στη γενική συνέλευση της ΕΞΑ-ΑΑ.

Μάλιστα, θα υπάρξουν αυξημένα κίνητρα μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό. 

Όπως ανέφερε το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και θα συμβάλλει στη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως ο αγροδιατροφικός

Η κυρία Κουρνέτα τόνισε ότι το 2017 απορροφήθηκαν 3,1 δισ. ευρώ από τις τουριστικές επενδύσεις, ενώ την τελευταία 3ετία έλαβαν έγκριση 350 επενδυτικά σχέδια για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών το καθένα, με την υλοποίηση των οποίων θα προστεθούν άλλες 26.000 νέες κλίνες υψηλών κατηγοριών.

Η Γενική Γραμματέας είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση στις αγοραπωλήσίες ακινήτων με τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ υπογράμμισε ότι φέτος μέχρι τον Αύγουστο ήραθν επιπλέον 2 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι.

Σε αυτό, όπως είπε, συνέβαλε η πολιτική του υπουργείου, που απέφερε περισσότερες συνδέσεις με προορισμούς του εξωτερικού (χάρη και στη συνεργασία με τουρ οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρείες). 

Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Τουρισμού με τον σχεδιασμό της επόμενης διετίας 2019 - 2020 περιλαμβάνουν ακόμη: 

Την περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας, με την εξασφάλιση νέων απευθείας πτήσεων από περισσότερα ξένα αεροδρόμια προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς

 Την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου της Κωδικοποίησης της Τουριστικής Νομοθεσίας, που είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά. 

Την ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης με την επαναλειτουργία των Σχολών Ξεναγών και τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών δομών που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού με νέους κανονισμούς σπουδών και εφαρμογή της Ψηφιακής Εκπαίδευσης ώστε να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς.

 Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων και στη δημιουργία ενός απλούστερου και φιλικότερου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα με μείωση της γραφειοκρατίας. 

Τη δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού πλαισίου στην προσέλκυση επενδυτών

Τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, όπως επίσης και με συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης για την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη βελτίωση της ποιότητας τους. 

Κλείνοντας, η κα Κουρνέτα ανέφερε το παράδειγμα της Αθήνας, η οποία βρίσκεται στους πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης και από απλός σταθμός διέλευσης στο παρελθόν έχει καταστεί πλέον ελκυστικός και δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, σε συνέχεια των συμφωνιών ένταξής της στα προγράμματαcitybreak διεθνών ταξιδιωτικών ομίλων, στη δυναμική προώθηση και προβολή της στο εξωτερικό και στην συνεργασία στην υλοποίηση προωθητικών δράσεων σε συνεργασία με τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...