17 Σεπ 2018

Αμοργός: Ξεκίνησε το 2ο Authentic Big Blue 2018


Η Αμοργός είναι και πάλι το επίκεντρο της παγκόσμιας καταδυτικής κοινότητας διοργανώνοντας το μοναδικό αυτό γεγονός στο "απέραντο γαλάζιο" του νησιού, εκεί που θα επιστρέψει ύστερα από 30 χρόνια ο Eric Serra ο οποίος "έντυσε" μουσικά την θρυλική ταινία "Le Grand Bleu". Και όπως καταλάβατε αναφερόμαστε στο 2ο Authentic Big Blue, το οποίο ξεκίνησε χθες Κυριακή 16 Σεπτεμβριου κι θα διαρκέσει έως την 23η του μήνα... Θα έχει δε επετειακό χαρακτήρα αφού συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, το   Le Grand Bleu (το απέραντο Γαλάζιο) του Λυκ Μπεσόν. Μια ιστορία αγάπης για την θάλασσα, δύο μοναδικοί αθλητές, ένας ασταμάτητος ανταγωνισμός, η κεντρική ιδέα της ταινίας που έγινε σημείο αναφοράς για την κοινότητα της ελεύθερης κατάδυσης παγκοσμίως. Με έμπνευση από το μαγικό μπλε, με σύμμαχο την ενέργεια του νησιού και το δέος που προκαλεί το μοναδικό τοπίο, δημιουργούμε και φέτος μία ξεχωριστή, αθλητική και τουριστική εμπειρία.
Στο ςο Authentic Big Blue λαμβάνουν μέρος 64 αθλητές από 18 χώρες οι οποίοι επέλεξαν την Αμοργό για να καταδυθούν με μια ανάσα σε βάθη που προκαλούν δέος αφού πολλές φορές ξεπερνούν ακόμη και τα 100 μέτρα. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ονόματα της ελεύθερης κατάδυσης που πλέον έχουν εντάξει το Authentic Big Blue στο ετήσιο αγωνιστικό τους πρόγραμμα. 
Το κυκλαδίτικο νησί θα φιλοξενήσει και πάλι μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με επίκεντρο τον καταδυτικό αγώνα ο οποίος όμως πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του "Le Grand Bleu". Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται γνωριμία με την τοπική κουζίνα και την αυθεντικότητα της (για πρώτη φορά έχουμε συμμετοχή και των Μικρών Κυκλάδων), διήμερο φεστιβάλ κρασιού με τη συμμετοχή δέκα οινοποιείων από όλη την Ελλάδα και την πρώτη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται από τον φωτογράφο και ελεύθερο δύτη Στέφανο Κόντο. Μάλιστα, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε νυχτερινή βουτιά... 
To Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης 2ο Authentic Big Blue 2018 μεταδίδεται ζωντανά καθημερινά από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο youtube. Την κάλυψη του αγώνα θα κάνει η εταιρεία Quadra Web ενώ χορηγός της μετάδοσης είναι η Cosmote. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης, www.authenticbigblue.com .
to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...