30 Σεπ 2018

Αμοργός: Ο Δήμος καλεί όσους ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη της υφαντικής

Χειροποίητες παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές υφαντικής εφαρμοσμένες σε αργαλειό και σε τελάρο είναι το πρόγραμμα κατάρτισης ενηλίκων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμοργού, μέσω του Κέντρου διά βίου μάθησης. 

 Το πρόγραμμα κατάρτισης προσφέρεται δωρεάν από το Δήμο Αμοργού για όσες/όσους ενδιαφέρονται να μάθουν μία τέχνη η οποία προέρχεται από τα αρχαία χρόνια, προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα τόσο στην παραδοσιακή της μορφή όσο και στη σύγχρονη, αποκτώντας παράλληλα μία δημιουργική απασχόληση.

 Οι επιμορφωνούμενες/οι θα επιβαρυνθούν μόνο τα νήματα και το τελάρο τα οποία θα παραγγελθούν από την επιμορφώτρια του προγράμματος την κ. Ειρήνη Βεκρή, ώστε να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος. 

 Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα Θολάρια και θα είναι ταχύρυθμο. Η έναρξη προβλέπεται στις πέντε (5) Νοεμβρίου και η λήξη του στις δεκαέξι (16) Νοεμβρίου 2018. Τυχόν δεύτερος κύκλος μαθημάτων ως συνέχεια του πρώτου είναι υπό συζήτηση, καθώς και έναρξη πρώτου κύκλου στη Χώρα. 

 Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση και από παιδιά ηλικίας δεκατεσσάρων έως δεκαοκτώ ετών με τη συναίνεση των γονέων. Θα δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του κάθε κύκλου μαθημάτων. 

 Προβλέπεται οργάνωση έκθεσης με έργα των επιμορφωνούμενων της περίοδο της Άνοιξης ή καλοκαιριού 2019, από το Κέντρο διά βίου μάθησης του Δήμου μας. 

 Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο διά βίου μάθησης του Δήμου Αμοργού στην κ. Σοφία Νομικού στο τηλέφωνο: 2285360222 ώρες γραφείου από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. και στο κινητό: 6979298732. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...