30 Ιουλ 2013

Μη δυνατότητα πρόσβασης σε παραλία από …. ιδιώτη ?

Γειά σας.
Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου στην υπέροχη και αγαπημένη Σέριφο όπου επισκέπτομαι σχεδόν κάθε χρόνο και όσο μου το επιτρέπουν οι δυνατότητες μου.
Τη Σέριφο την επιλέγω επειδή μου αρέσει αυτό που προσφέρει.Αυτό που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά.

Την απομόνωση.Τις έρημες παραλίες.Την πεζοπορία.Τους δύσκολους δρόμους και τα στενά μονοπάτια.
Φέτος όμως με ενόχλησε κάτι και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Μετά την επίσκεψη μου στην παραλία "Μαλλιάδες" αποφάσισα να περπατήσω να δω τι κρύβεται πίσω απ'το βουνό.(Δεν γνώριζα για την παραλία Καλόγερος)

Απόλαυσα την διαδρομή και μόλις είδα από μακριά την παραλία έμεινα με το στόμα ανοιχτό ! Ήταν πραγματικά θεσπέσια η θέα και παρά την κούραση σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να περπατήσω μέχρι κάτω να κάνω μια βουτιά στα νερά.

Δυστυχώς όμως το μονοπάτι προς την παραλία τον είχε κλείσει κάποιος με πέτρες (ως εδώ ακίνδυνο) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και είχε βάλει και πάνω μια σιδερένια ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ φυσικά μπάρα προς αποτροπή του επισκέπτη να κατέβει στην παραλία.

Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω.

Η παραλία αυτή ανήκει σε κάποιον ιδιώτη ? Με ποιό σκεπτικό απαγορεύεται η πρόσβαση σε επισκέπτη του νησιού σε μια παραλία με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο ?
Επειδή στην παραλία πάνω υπάρχουν κάποια κτήματα υποψιάζομαι ότι το συγκεκριμένο "STOP" τοποθετήθηκε από κάποιον ιδιώτη.

Σαν Έλληνας πολίτης όμως ,φορολογούμενος ,τουρίστας ,επισκέπτης ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το ,ενός νησιού που αγαπώ ,δεν ζητώ απλά ,αλλά απαιτώ να έχω το ελεύθερο δικαίωμα να ξαποστάσω μετά από μια πεζοπορία σε μια θάλασσα.

Τώρα ,αν η συγκεκριμένη παραλία είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και απαγορεύεται ,θα έπρεπε πάλι να δημιουργεί ένας καλύτερος τρόπος εμπόδισης της πρόσβασης γιατί μια σκουριασμένη βέργα σε κάποιον που θα τολμήσει να ρισκάρει να περάσει μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους μπελάδες για τους γνωστούς λόγους (Τέτανο)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Πηγή :
LucasDeGrecia
to synoro blog

6 σχόλια:

  1. Μαλλον δεν εχεις δει τις "ομορφιες" στην Λια...Αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στην αυθαιρεσια που λαμβανει χωρα στην συγκεκριμενη παραλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω ακριβώς τι ισχύει νομικά αλλά τουλάχιστον στη Λιά δεν έχουν μπει ξαπλώστρες και ομπρέλες όπως στη Βαγιά.Δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα πλήθος παραλιών γεμίζουν ενοικιαζόμενα βίλλες κτλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μιλησε κανεις για ξαπλωστρες...για το αυθαιρετο κλεισιμο της διοδου προς την παραλια λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...