2 Ιουν 2024

Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων H εκδήλωσή μας στην Κύθνο στις 30/05, στο λιμάνι του Μέριχα, ήταν επιτυχημένη.


H εκδήλωσή μας στην Κύθνο στις 30/05, στο λιμάνι του Μέριχα, ήταν επιτυχημένη. Εκατοντάδες νησιώτες προσήλθαν για να ενημερωθούν για τα σχέδια μετατροπής του νησιού τους σε ενεργειακή εξέδρα, που θα παράγει ρεύμα το οποίο θα εξάγεται στο ηπειρωτικό σύστημα της χώρας και στο εξωτερικό. Από κοινού με την εξαιρετική κ. Μαρία Καραμανώφ παρείχαμε πληροφορίες στο κοινό για τα όσα σχεδιάζονται στην Κύθνο και στην Ελλάδα γενικότερα στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης, για τις νομικές προεκτάσεις του αγώνα μας, για τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος της Κύθνου και του Αιγαίου και για την ελληνική αγορά ενέργειας.
Δεν πρόκειται να περάσουν ούτε τα σχέδια τοποθέτησης 20 βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Κύθνο, ούτε και η ισοπέδωση της Γυάρου από 77 χερσαίες ανεμογεννήτριες και η καταστροφή της θαλάσσιας περιοχής της από δεκάδες ακόμα πλωτές.
Ευχαριστούμε τους συλλόγους του νησιού και την επιτροπή αγώνα Κύθνου ενάντια στις ανεμογεννήτριες καθώς και το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος για τη συμβολή τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε στο Σύλλογο Φίλων Λουτρών "ο Κάκκαβος", που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας εδώ και μήνες.
Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι να ακυρωθούν οριστικά τα σχέδια των εταιρειων
Πηγή : 

Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...