22 Μαρ 2022

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης στο νησί της Σερίφου


Tη συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερίφου, για την έναρξη της συλλογής ανακύκλωσης στο νησί. 

 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης στο νησί της Σερίφου, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και την αποτελεσματική προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος του νησιού. 

 Υπενθυμίζεται, πως η Σέριφος μέχρι πρότινος δεν διέθετε δίκτυο ανακύκλωσης, ωστόσο βούληση της νέας δημοτικής αρχής που ανέλαβε το 2019, ήταν η όσο το δυνατόν αμεσότερη προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, σε μία εποχή που οι Δήμοι οι οποίοι δε διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων «χρεώνονται» περισσότερο. 

 Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε η πρώτη κίνηση, με τη σύναψη συμβάσεων με την ΕΕΑΑ Α.Ε. και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., ενώ στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2021, κατατέθηκε και σχετική πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια Γωνιών Ανακύκλωσης στη Σέριφο.

 Πλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερίφου, ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε (ΕΕΑΑ), ώστε να προμηθεύσει το Δήμο άμεσα με μπλε κάδους, ώστε να εκκινηθεί η διαδικασία της ανακύκλωσης πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου.

 Μάλιστα, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σερίφου, κ. Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, «η αποκομιδή θα γίνεται με όχημα που θα λάβουμε το προσεχές διάστημα, ως δωρεά από το Δήμο Αθηναίων». 

 Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κατά την εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, «η συγκεκριμένη κίνηση θα μειώσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Σερίφου, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει μεγάλη παράταση ζωής στο ΧΥΤΑ Σερίφου.

 Τέλος, θα περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πιθανότητα επιβολής προστίμων και θα μειωθεί και το τέλος ταφής απορριμμάτων, λόγω της μείωσης της ποσότητας των σύμμεικτων σκουπιδιών». 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...