29 Μαρ 2022

Πενθήμερο με αφρικανική σκόνη έως το Σάββατο 2/4 VIDEO


Μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης αναμένεται προς τη χώρα μας από σήμερα Τρίτη 29/3 έως και το Σάββατο 2/4. 

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η επικράτηση ανέμων από νότιες διευθύνσεις κατά το διάστημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας. 

 Η παρατεταμένη μεταφορά, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για την εποχή, δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, αφού συνήθως τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τις 2-3 ημέρες. 

 Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι: η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη 31/3 κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταφορά της Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης 29/3 έως το βράδυ του Σαββάτου 2/4.
 Πηγή : https://atlantea.news/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...