10 Μαρ 2022

Τα παιδιά της Σερίφου κοινωνοί της ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση VIDEO


Oλοκληρώθηκε το 10ήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τα παιδιά της Σερίφου, που υλοποιήθηκε από το κοινωνικό-πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρές νησιωτικές περιοχές, «Ακαδημίες Τσέπης», aka «AKTES». 

 Οι ΑΚΤΕS (Ακαδημία Τεχνών Τσέπης) είναι ένα κοινωνικό-πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρές νησιωτικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των παιδιών στη ζωή της κοινότητας. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με εργαλείο τον καλλιτεχνικό πειραματισμό μέσα από την φιλοξενία καλλιτεχνών κατά τους χειμερινούς μήνες, εμπλέκοντας τα παιδιά σε μια διαδικασία συν-δημιουργίας δράσεων σε μια θεματική που αφορά έναν στρατηγικό τομέα ανάπτυξης του νησιού (π.χ. τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον κ.λπ.). Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τους οργανισμούς COMM’ON και Cultόpια το 2019, υλοποιείται από το COMM'ON σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου και το τοπικό σχολείο, με την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών και φορέων. 

 Για το 2022 οι AKTES βρέθηκαν στη Σέριφο, συνεργάστηκαν με τα παιδιά και δημιούργησαν ένα πανέμορφο βίντεο, σχετικά με την οικολογική σκέψη και την ανακύκλωση στην καθημερινότητα. Το βίντεο, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό δίδυμο Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος & Jonian Bisai), που συμμετείχε στο School of Infinite Rehearsals του Onassis AiR 2020-21 και το οποίο έλαβε μέρος στην αποστολή της Σερίφου, μέσω του καλλιτεχνικού residency του προγράμματος AKTES. 

 «Τα παιδιά μοιράστηκαν εικόνες και ήχους από το νησί τους.. μοιράστηκαν τα μέρη που αγαπούν πιο πολύ, γιατί τα αγαπούν, από τι πρέπει να τα προστατεύσουν, πώς θα τα προστατεύσουν και τελικά γιατί θα τα προστατεύσουν. Τα παιδιά έδωσαν όλο το περιεχόμενο του σεναρίου, σκηνοθετικές "οδηγίες" και ο Σωτήρης και ο Ιώνιαν (Latent Community) έδεσαν όλο το υλικό μέσα από την δική τους ματιά. 

Όλο αυτό δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν ο Δήμος Σερίφου, με την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόγραμμα ΑΚΤΕS, δεν ζητούσε από τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά, με το δικό τους τρόπο, στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση που ξεκινά στο νησί, με αφορμή τους μπλε κάδους που θα τοποθετήσει την άνοιξη του 2022. Δε λέμε τίποτα άλλο! Η συνέχεια βρίσκεται στις οθόνες σας!», σημειώνει η ομάδα του προγράμματος AKTES, κατά την παρουσίαση του τρίλεπτου βίντεο, με τίτλο «Ανάλυση της τάξης πραγμάτων και επίλυση των προβλημάτων». 

 Μάλιστα, μετά το πέρας των διά ζώσης συναντήσεων, μία διαδικτυακή δράση έλαβε χώρα, όπου συζητήθηκε η προώθηση του βίντεο των παιδιών, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σερίφου, Κ. Ρεβίνθης, ο οποίος μίλησε για την ανακύκλωση, το νέο πρόγραμμα μπλε κάδων που ξεκινά σε λίγο καιρό στη Σέριφο και πώς ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει την αφήγηση των παιδιών στην επικοινωνιακή του καμπάνια. Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, 

Με την υποστήριξη των Onassis Air & Zante Ferries και τη συνεργασία του Δήμου Σερίφου.
Πηγή : https://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...